Met 'Secret of Eternity' komt paardenspektakel Cavalluna ook in 2023 naar Sportpaleis

cavalluna

Ook in 2023 houdt CAVALLUNA, de meest impressionante en hoogstaande paardenshow in Europa, halt in het Antwerpse Sportpaleis en verbluft groot en klein met een gloednieuwe show: Secret of Eternity. De twee- en viervoetige sterren trekken vanaf oktober 2022 met de nieuwe tour langs maar liefst 30 steden in Duitsland, België, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Op 25 en 26 maart 2023 opent het Sportpaleis in Antwerpen als enige Belgische stop de staldeuren voor de internationale atleten en hun majestueuze paarden. Wie ook tonnen ervaring heeft met het trainen en liefhebben van atletische paarden, is Manon Claeys uit Maldegem. Slechts één jaar geleden stond deze paralympische ruiter op het winnaarspodium in Tokio met niet minder dan twee bronzen medailles rond de hals. Dit jaar gaat Manon een nieuw avontuur aan en steekt ze als trotse ambassadrice van CAVALLUNA – Secret of Eternity haar schouders mee onder het CAVALLUNA-verhaal.

Manon Claeys
“In het begin stond ik een beetje sceptisch tegenover het concept, maar juist daarom was ik zo blij met de uitnodiging vorig jaar om naar de show te gaan kijken. Ik was heel aangenaam verrast. Ik weet beter dan wie dan ook hoe belangrijk de band is tussen paard en ruiter. Die sterke band met de paarden is me dan ook enorm opgevallen bij de ruiters, maar ook bij de ‘staff’ errond. De paarden zagen er stuk voor stuk fantastisch uit: de voetjes waren mooi gedaan en ze stonden allemaal in topconditie. Een dikke pluim voor CAVALLUNA”, zegt de zichtbaar trotse ambassadrice. Manon Claeys heeft zelf tonnen ervaring (en de bijhorende medailles om dat te bewijzen) met paarden. Samen met haar viervoetige partner en trouwe vriend San Dior 2 veroverde ze vorig jaar nog twee bronzen medailles in de para-dressuur op de Paralympische Spelen in Tokio. Manon is niet alleen erg trots dat ze het gezicht kan zijn van CAVALLUNA’s Secret of Eternity, haar ultieme doel is nog veel groter: “Veel mensen hebben een negatieve kijk op de paardensport. Ze denken dat we de paarden dwingen om iets te doen, maar in de praktijk is niets minder waar. De ruiter is slechts een pion die aan het paard vraagt of het iets wil doen. Als een beest van 650kg beslist om dat niet te doen, zal je het zeker niet kunnen dwingen. Het draait allemaal rond de band die je creëert met je dier. Bij CAVALLUNA is dat niet anders, de ruiters kunnen het er alleen maar zo mooi en harmonieus laten uitzien door de knappe en unieke band met hun paarden. Ik hoop dat mensen door het bekijken van de show inzien wat mens en dier samen, ongedwongen, kunnen bereiken.”

Secret of Eternity 
Na de geslaagde CAVALLUNA – CELEBRATION! tour, kroop creatief directeur Klaus Hillebrecht opnieuw in de pen op zoek naar een nieuw avontuur. Dit jaar vertelt CAVALLUNA het verhaal van Mamey, de mooie dochter van een inheemse stam, en Joaquim, de boerenzoon, die samen op avontuur gaan om de steen der eeuwigheid terug te brengen naar het volk en de plaats waar die oorspronkelijk thuishoort. De vraag die iedereen bezighoudt: Zullen zij erin slagen het geheim van de eeuwigheid te onthullen? 
Het verhaal wordt tegen een adembenemend decor verteld door zo’n 60 paarden, hun ruiters en een internationaal dansgezelschap, die allen het beste van zichzelf laten zien. Populaire acts zoals de Hongaarse Post van Laury Tisseur, de Spaanse rijstijl van Sebastian Fernandez en zijn gezelschap, en de stuntruiters van de Hasta Luego Academy kunnen natuurlijk niet ontbreken. De Belgische Sylvie Willms, gespecialiseerd in de vrijheidsdressuur, is samen met haar 12 loslopende (!) paarden ook opnieuw van de partij. 

(Eerder bericht:)

Na de drie succesvolle ‘CELEBRATION!’-voorstellingen in maart 2022, komt het populaire paardenspektakel CAVALLUNA op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023 terug naar het Antwerpse Sportpaleis met ‘Secret of Eternity’. “Oorspronkelijk was deze gloednieuwe voorstelling al voorzien om in 2021 te spelen, maar door de gekende omstandigheden werd ze twee jaar doorgeschoven. Hierdoor kreeg creatief directeur Klaus Hillebrecht extra tijd om de nieuwe voorstelling nog meer te verfijnen. In ‘Secret of Eternity’ draait het om de bloedmooie Mamey, de dochter van een mysterieuze stam die een lange reis maakt door Midden-Amerika, met als doel de Stone of Eternity terug te brengen naar haar volk. In deze voorstellingen nemen we opnieuw onze talrijke bezoekers, want jaar na jaar groeit de publieke belangstelling voor CAVALLUNA, opnieuw mee in een meeslepend verhaal dat door de mooiste paarden wordt weergegeven in een prachtig decor, omgeven door een betoverend en uniek klank- en lichtspektakel. Het blijft adembenemend om te zien en te ervaren hoe in deze voorstellingen mens en dier versmelten in een prachtig, beklijvend verhaal”, zegt Chris Bergs namens organisator PSE Belgium. De nieuwe ‘Secret of Eternity’-voorstellingen van CAVALLUNA spelen op zaterdag 25 maart 2023 om 14u00 en 19u00 en op zondag 26 maart 2023 om 15u00 in het Antwerpse Sportpaleis.

De regisseur en Emmy-winnende componist Klaus Hillebrecht kan voor zijn nieuwe, meeslepende verhaal terug een beroep doen op 60 verschillende toppaarden. “Centraal staan Mamey en Joaquim, die in Midden-Amerika samen op zoek gaan naar de befaamde ‘steen der eeuwigheid’, want die willen ze terugbrengen naar het Guyavos-volk, de stam waartoe ze behoren. Het spannende avontuur speelt zich af in de setting van subtropische bossen, kleurrijke dorpen en indrukwekkende tempels. Of ze ook effectief slagen in hun missie? Wel, het antwoord kom je te weten tijdens de voorstelling”, zegt Klaus glimlachend. De meest prestigieuze paardenrassen passeren opnieuw de revue: Het Lusitano-paard toont weer grote gratie tijdens de meest veeleisende dressuuroefeningen, de Friese paarden brengen een vleugje royaliteit met zich mee en de mini-shetlanders, die zeker niet moeten onderdoen voor hun grote teamgenoten, veroveren de harten van groot en klein. Een speciale plaats in de show is toch weggelegd voor een verrassende gast, Pedro op zijn ezel!

Eind vorige maand waren de drie ‘CELEBRATION!’-voorstellingen van CAVALLUNA in het Antwerpse Sportpaleis een absolute voltreffer. “Een verklaring voor het aanhoudende en groeiende succes is de publieke mix. In de zaal zitten niet alleen gezinnen en families die het paardenverhaal waarderen, maar ook de échte paardenliefhebbers die vol bewondering kijken en genieten van het hoogstaande niveau van de voorstelling. De paardrijkunsten van meer dan 60 paarden en verschillende rassen zie je in een uniek decor dat wordt omgeven met het beste licht en geluid. Overweldigende scènes, emotionele muziek en een warme vertelstem liggen mee aan de basis van ‘Secret of Eternity’, een gloednieuw en bijzonder paardenverhaal. Publiekslieveling Bartolo Messina, bekend voor zijn ontroerende vrije dressuur en de sterke band die hij met zijn paarden heeft, werkt mee aan de nieuwe voorstellingen. Dat geldt trouwens ook voor onze Belgische Sylvie Willms, die er met haar 12 paarden ook opnieuw bij is”, zegt Chris Bergs van PSE Belgium.

Tickets voor de nieuwe ‘Secret of Eternity’-voorstellingen van CAVALLUNA, die plaatsvinden op zaterdag 25 maart (14u00 en 19u00) en zondag 26 maart (15u00) 2023 in het Antwerpse Sportpaleis, kan je nu bestellen op www.sportpaleis.be. Tot en met 30 april 2022 kan je genieten van een vroegboekkorting(-€5)!

Cavalluna - Secret of Eternity
Zaterdag 25 & zondag 26 maart 2023
Sportpaleis, Antwerpen