Boek: Gebroken glas - Anja Feliers

gebroken glas

"Ze vulde haar mond met twee, drie pillen tegelijkertijd. Ze nam een grote slok cognac, sloeg haar hoofd ruw naar achteren en slikte ze door.'
Na een zelfmoordpoging komt Emmy, de zeventienjarige dochter van een rijke chirurg, terecht bij psychologe Kathleen Verlinden. Het meisje heeft het gevoel dat haar leven nog weinig voorstelt sinds haar moeder haar, haar broer Matteo en haar vader verlaten heeft.
Kathleen komt er echter al snel achter dat er een groter trauma schuilgaat achter Emmy's destructieve gedachten. Terwijl ze beetje bij beetje het geheim van de jonge vrouw ontsluiert, krijgt Kathleen in haar privéleven af te rekenen met heftige gevoelens van gemis, spijt en verlangen. 

OVER ANJA FELIERS: 
Anja Feliers is geboren in Bilzen, Limburg. Haar eerste boek, over het verlies van haar eigen moeder, schreef ze eigenlijk voor haar kinderen. Ze is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Het perfecte meisje, het achtste deel in haar reeks rond psychologe Kathleen Verlinden, werd in 2018 bekroond met de prijs voor de Beste Vrouwenthriller van het Jaar. In het voorjaar van 2019 startte Feliers een nieuwe reeks op rond medium Caro Westerhof.
"Gebroken glas" is ondertussen al het 9de boek in deze succesvolle reeks. 

RECENSIE door Bart Bynens - jongerenplaneet.be:
Na de heftige gebeurtenissen in de vorige delen rond deze reeks met Kathleen Verlinden blijft de psychologe in dit negende deel zelf grotendeels gespaard van onheil. De mannen in haar leven Lucas en Lennert doen nog wel mee, maar spelen een minder prominente rol in dit verhaal.
Emmy, een 17-jarig meisje, onderneemt een zelfmoordpoging, en komt dankzij de consultaties bij psychologe Kathleen erachter wat ze verdrongen heeft en waardoor ze zich zo slecht voelt. Naast Emmy spelen ook haar vader Mathijs en broer Matteo met wie ze samenwoont en haar moeder Isabel die recent van haar vader gescheiden is een belangrijke rol. Na de zelfmoordpoging gebeuren er nog een reeks eigenaardige dingen waaruit duidelijk blijkt dat er kwaad opzet in het spel is. Alleen blijft de vraag: "Door wie en waarom?"

De hoofdstukken zijn zoals in eerdere boeken opgedeeld volgens vertelstandpunt. Afwisselend zijn voornamelijk Emmy, Matteo, Mathijs, Isabel en Kathleen aan het woord waarbij de chronologie van het verhaal gerespecteerd wordt. Opnieuw slaagt Anja Feliers erin om de verhaallijnen naar elkaar toe te laten groeien en hierbij zo lang mogelijk uit te stellen wie er verantwoordelijk is voor al het vreselijks dat de hoofdpersonages overkomt. Dit zorgt ervoor dat je het boek (alweer) maar moeilijk aan de kant kan leggen en op elk moment in het verhaal gebeten blijft om verder te lezen. De plot is verrassend, maar zonder rare kronkels of vergezochte verklaringen. Het verhaal klopt en dat maakt van "Gebroken glas" opnieuw een verhaal dat je in deze reeks gelezen moet hebben.

NU TE KOOP! 
Het boek verscheen 10 oktober 2019 bij uitgeverij Van Halewyck.
Aantal blz: 351 blz
Thema's: psychologische thriller, misdaad
EAN: 9789463831109

www.anjafeliers.com
www.facebook.com/pages/Anja-Feliers/129209280429196