Boek: Femme fatale - Anja Feliers

femme fatale

"Femme fatale" is de achtste psychologische thriller van de hand van Anja Feliers, en de zevende in een reeks die zich afspeelt rond psychologe Kathleen Verlinden. Dit boek wordt aangekondigd als haar sensueelste verhaal tot nu toe.

Net als van haar vorige boeken maakte Anja een trailer voor "Femme fatale":

OVER ANJA FELIERS: 
Anja Feliers is geboren in Bilzen, Limburg. Haar eerste boek, over het verlies van haar eigen moeder, schreef ze eigenlijk voor haar kinderen. Intussen heeft ze al 8 romans op haar naam, waarvan 7 in de reeks rond Kathleen Verlinden. Sinds enkele jaren is Anja Feliers lid van het schrijverscollectief 'Moordwijven'.

OP DE ACHTERFLAP: 
June en haar man Robbert leven in luxe, maar ze rouwen om hun verloren dochtertje Imke en zijn compleet vervreemd van elkaar. Dan komt Lexi terug in Junes leven, de vrouw met wie ze tijdens haar studententijd een passionele romance beleefde. De gevoelens laaien weer op en doen June helemaal opfleuren. Maar kan ze haar nieuwe minnares wel vertrouwen? Lexi stelt June voor aan psychologe Kathleen Verlinden, die mee op zoek gaat naar wat er met Imke is gebeurd. Alleen blijken de geheimen die Kathleen zelf koestert, minstens zo groot en dreigen ze allemaal uit te komen.

RECENSIE door Bart Bynens - jongerenplaneet.be:
“Femme fatale” vertelt twee verhalen. Enerzijds het verhaal van June, samen met haar man Robbert en jeugdliefde Lexi en anderzijds psychologe Kathleen die na de moord op Marc en de terugkeer van Lennert, de liefde uit haar jeugd, op zoek is hoe ze haar toekomst zal invullen. Deze twee verhaallijnen vloeien in elkaar over als June bij Kathleen te rade gaat om haar verleden een plaats te geven.

Het boek bestaat uit korte hoofdstukken waarbij als titel van elk hoofdstuk de naam van het vertelpersonage gebruikt wordt. Twee uitzonderingen hierop zijn het eerste en het laatste hoofdstuk. Het eerste hoofdstuk is namelijk een flash forward waarbij niet duidelijk is wie de verteller is, noch wie het slachtoffer is dat hierin beschreven wordt. Duidelijkheid hierover is er pas als hetzelfde fragment op enkele hoofdstukken van het einde herhaald wordt. In het laatste hoofdstuk is er geen titel omdat hierin de verschillende personages samenkomen en doorheen de verschillende vertelstandpunten het verhaal tot een slot komt.

Inhoudelijk kan ik weinig vertellen, omdat dit jullie leesplezier kan vergallen. June blijft verbeten op zoek gaan naar antwoorden over de omstandigheden van de dood van haar dochtertje en wordt hierin gesteund door Lexi. Zij roept ook de hulp van Kathleen in. Het leven van Kathleen kent zelf ook een moeilijk verloop, met geheimen van jaren geleden die naar boven komen en belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden.

“Femme fatale” wordt ook aangekondigd als het meest sensuele boek van Anja Feliers tot nog toe. In de vorige thrillers in deze reeks bleef dat telkens beperkt tot één of twee seksscènes, deze keer ben ik halverwege de tel al kwijtgeraakt. Op zich is geen enkele van die passages storend in het verhaal, maar mijn vraag is wel of een beschrijving elke keer als het kan ook moet.

Anja Feliers pakt je vast vanaf het eerste hoofdstuk en lost beetje bij beetje nieuwe informatie waarmee je zelf op zoek gaat naar de ontknoping. Als je vermoedt dat je dicht bij de waarheid zit, brengt ze je opnieuw aan het twijfelen, en verrast je dan met de ontknoping van de eerste verhaallijn. Tijd om te bekomen is er echter niet, want ook de afwikkeling van de tweede verhaallijn krijgt nog een verrassing van formaat!

NU TE KOOP! 
Het boek verscheen 20 september 2017 bij uitgeverij Lannoo.
Aantal blz: 323 blz
Adviesleeftijd: vanaf 16 jaar
Thema's: psychologische thriller, misdaad
ISBN: 9789401443586

www.anjafeliers.com
www.facebook.com/pages/Anja-Feliers/129209280429196