Boek: Carte blanche - Anja Feliers

carte blanche

Saar weet wat ze verbergt. Dat ze haar leven mooier laat uitschijnen dan het in werkelijkheid is. Niemand beseft wat zich écht in haar gezin afspeelt. Niemand begrijpt dat ze de lakens deelt met de vijand. Maar ze heeft geen keuze. Wat ze deelt met hem schept een band die ze onmogelijk kan verbreken. Toch vreet de relatie aan haar, elke dag meer en meer. Wanneer ze ten einde raad contact zoekt met psychologe Kathleen Verlinden, ondervindt die al snel dat Saars schreeuw om hulp dringender is dan zij zelf beseft.

Ook Kathleens leven komt volledig op zijn kop te staan wanneer een vrouw uit haar verleden onverwachts opduikt en oude wonden openrijt. Spreekt de vrouw echt de waarheid of speelt zij een verraderlijk spel?

TRAILER:
Klik hier voor de trailer van "Carte blanche"

OVER ANJA FELIERS: 
Anja Feliers is geboren in Bilzen, Limburg. Haar eerste boek, over het verlies van haar eigen moeder, schreef ze eigenlijk voor haar kinderen. ANJA FELIERS is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Het perfecte meisje, het achtste deel in haar reeks rond psychologe Kathleen Verlinden, werd in 2018 bekroond met de prijs voor de Beste Vrouwenthriller van het Jaar. In het voorjaar van 2019 startte Feliers een nieuwe reeks op rond medium Caro Westerhof. Met "Carte blanche" viert Anja een jubileum want het is het tiende boek in deze reeks over Kathleen Verlinden.

RECENSIE:
Het tiende deel in de reeks rond Kathleen Verlinden is geen whodunnit. Een dramatische gebeurtenis hangt wel al vanaf het begin van het boek in de lucht, maar het blijft afwachten of het zover komt en zo ja, wie dan hiervan het slachtoffer zal zijn en hoe de verwikkelingen tot een (goed?) einde zullen komen. Het gezin van Saar staat hierin centraal. Zij is getrouwd met Steven en het gezin heeft drie kinderen. Ruby uit een vorig huwelijk; Noah en Arne samen met Steven. Er is een groot contrast tussen wat de buitenwereld ziet en wat er zich binnen de muren van dit gezin afspeelt.

In het leven van Kathleen zitten haar in dit verhaal twee dingen dwars. Ze krijgt uit onverwachtse hoek informatie waarvan ze niet weet wat ze hiervan moet geloven of niet. Doordat het zo aan haar vreet, begint ze verder te zoeken naar de juiste toedracht ervan. Goed voor jou als lezer, zo kom je opnieuw meer te weten over de hoofdpersonages die als een rode draad doorheen deze reeks lopen. Daarnaast voelt Kathleen dat haar dochter Julie ergens mee zit, maar die voelt niet onmiddellijk de behoefte om er met haar over te praten.

De opbouw van het verhaal herkennen we uit de vorige thrillers van Anja: korte hoofdstukken waarbij elke keer het vertelstandpunt wisselt. Hierbij is er wel een groot verschil in de twee verhaallijnen. In dat van Saar komen bijna alle hoofdrolspelers aan het woord. Bij de gebeurtenissen rond Kathleen wordt alles vanuit haar oogpunt beschreven. De titel van het boek wordt een eerste keer vermeld op blz. 301. In welke betekenis 'Carte blanche' in het verhaal past, is echter niet uit te leggen zonder een tipje van de sluier op te lichten. Bijgevolg ga ik je leesplezier niet ontnemen.

De gebeurtenissen in het gezin van Saar brengen je als lezer in een vervelende positie. Je bent - in tegenstelling tot de buitenwereld - wel op de hoogte, maar je staat machteloos en kunt de situatie niet veranderen. Het liefst van al wil je zo snel mogelijk weten hoe dit afloopt, want één personage haalt je echt het bloed van onder de nagels. Een slimme zet van de auteur, want om van dit gevoel verlost te geraken, slaagt ze weeral erin dat je het boek maar moeilijk naast je kan neerleggen. Opnieuw een sterk verhaal. Ook na deel tien zit er nog lang geen sleet op deze reeks en mag Kathleen Verlinden zeker nog meerdere jaren doorgaan.

NU TE KOOP! 
Het boek verscheen 6 november 2020 bij uitgeverij Pelckmans.
Aantal blz: 328 blz
Thema's: psychologische thriller, misdaad
ISBN: 978-94-6383-255-7

www.facebook.com/anjafeliersauteur/

EXTRA: de "Kathleen"-wandelroute in Rekem:
Toerisme Lanaken en de bibliotheek hebben een ‘Kathleen’-wandelroute uitgewerkt. Die kan via de app ‘ActionBound’ op je smartphone of op papier gevolgd worden. Een plannetje is verkrijgbaar in de museumkerk. De afstand bedraagt bijna 6 kilometer en je passeert hierbij een aantal gebouwen en locaties die een rol spelen in de boeken van Anja Feliers of in haar eigen leven. Naast een beetje uitleg bij elke stopplaats is er op bepaalde locaties ook iets extra voorzien in de vorm van geluids- en beeldfragmenten.

Dit is een zeer aangename wandeling en je begrijpt na enkele honderden meters al meteen waarom Oud-Rekem als "mooiste dorp van Vlaanderen" bekroond werd. De verschillende locaties zijn goed verspreid over het hele parcours en de informatie is een mooie aanvulling en leuke afwisseling met de wandeltocht zelf. Bekijk hier de reportage van TVL.

carte blanche