Belgisch voedingssuplement Phyt Exponent helpt je immuunsysteem versterken

phyt

Phyt Exponent is een Belgisch product dat wordt verdeeld door een onafhankelijk Luxemburgs bedrijf. Het heeft ook al afzet gevonden op de internationale markt. Phyt Exponent wordt en werd al in heel wat verschillende landen ingezet, telkens in de hoop dat het voedingssupplement merkbaar het immuunsysteem zou ondersteu-nen. Aan het JFK Hospital in Liberia in 2014 tijdens de ebolacrisis leerde CEO Joris Ghyssaert zelfs niemand minder dan Dr. Faucci – de Amerikaanse topviroloog – kennen en konden beiden uitgebreid van mening wisselen rond het belang van een goed afweermechanisme.

Al jarenlang proberen de producenten er alles aan om te achterhalen welke effecten hun product allemaal heeft. Phyt Exponent werd immers ontworpen door niemand minder dan gedoctoreerd industrie-apotheker Edward Verhaeren, die lange tijd aan de Katholieke Universiteit van Leuven doceerde als eerstaanwezend assistent (1980-1987). Het Europees patent rond verbeterde absorptie werd al toegepast op het voedingssupplement zelf en heeft mogelijk nog meer in petto dan we nu al weten. Daarom vindt ook Phamapath zelf het belangrijk om uit te spitten wat de andere positieve eigenschappen van Phyt Exponent zijn.

Een reeks westerse, gecontroleerd verlopende onderzoeken die zouden toelaten om nog duidelijker te kunnen aanwijzen waarvoor 'Phyt' zoal kan ingezet worden, zou voor Pharmapath dus een fantastisch mooie stap in de goeie richting zijn. Je kunt alvast meer info over Phyt Exponent vinden op de website.

Het immuunsysteem
Dieren gebruiken planten niet alleen als voeding, maar ook om van bepaalde ziektebeelden af te geraken. Zo eten chimpansees bladeren van de Aspiliaplant om zich te verlossen van darmparasieten. De wegen van Moeder Natuur blijven ook vandaag nog ondoorgrondelijk. Voeding speelt ook een rol in onze eigen gezondheid, of we dat nu willen of niet. Te weinig inname van bepaalde voedingstoffen kan allerlei nare ziektebeelden in het leven roepen.
Een bekend voorbeeld? De bemanning van Christoffel Columbus kampte met scheurbuik wegens een gebrek aan vitamine C in de voeding… en dat is maar een van de vele bekende gevallen waaruit het belang van een juiste voeding duidelijk blijkt.

Ons immuunsysteem bestaat uit verschillende biologische structuren en processen die ons beschermen tegen virussen, bacteriën, schimmels en andere ziekten. Leeftijd, erfelijke aandoeningen en blessures, maar ook de gevolgen van allerlei psychologische problemen kunnen een nadelig effect hebben op zijn werking.

Phyt Exponent: 100% natuurlijk.
Phyt Exponent bevat alcoholische extracten van verschillende planten die we gebruiken in ons voedingspatroon, zoals look en Chamomilla en in mindere maten Echinacea, hondsgras en het driekleurig viooltje. Over al deze ingrediënten bestaan er vanzelfsprekend wetenschappelijke studies die de werking ervan aantonen. Look werd wellicht reeds het meest onderzocht. Meer, zelfs: de eerste vermeldingen van zijn geneeskrachti-ge eigenschappen dateren al uit het China van 2000 voor Christus.
Helaas: look ondergaat door de aanwezigheid van zuurstof een verandering die geweldig is voor de keuken, maar ook de beoogde werking ervan naar beneden halen. De specifieke productiemethode die we hanteren voor Phyt Exponent zorgt echter voor minimale wijziging, zodat we wel van alle voordelen die het van nature uit in huis heeft kunnen blijven genieten.

Omdat Phyt Exponent zo geconcentreerd is, volstaat het doorgaans om elke dag een aantal druppels te drinken dat overeenkomt met jouw gewicht in kilogram, verspreid over twee of drie keer. Omwille van de alcoholbasis en aanwezige ingrediënten als look, heeft Phyt Exponent een uitgesproken smaak. Die verdwijnt snel, maar wie alles wat toegankelijker wil maken, kan de druppels bij-voorbeeld aan appelsap toevoegen, zonder dat de effectiviteit van Phyt Exponent daardoor daalt.

Officieel
Phyt Exponent is een geregistreerd voedingssupplement in België, Duitsland, Luxemburg, Nigeria, Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania, Liberia, de Democratische Republiek van Congo, Rwanda en Paraguay. Ook in de Verenigde staten mag het afzet vinden. In België wordt het zowel online als via de apotheken verkocht.

www.pharmapath.lu