Stef Bos special guest op jubileumconcert Bart Herman in Antwerpen

bart herman

Op zondagnamiddag 15 oktober 2023 viert singer-songwriter Bart Herman met een uniek jubileumconcert in de Antwerpse Koninging Elisabethzaal de 30ste verjaardag van zijn grote doorbraakhit ‘Ik ga dood aan jou’. Bart kijkt reikhalzend uit naar zijn eerste concert in de prestigieuze concertzaal en mag er naast zijn vaste live muzikanten, ook een bijzondere collega op het podium verwelkomen. Gelauwerd tekstdichter en zanger Stef Bos zal namelijk als special guest zijn opwachting maken en het publiek in de Koningin Elisabethzaal doen wegdromen bij enkele van zijn onverwoestbare Nederlandstalige pareltjes.

Een enorme eer, zo zegt Bart zelf: "Stef Bos is niet zomaar een collega, ik zie hem als een ‘brother in arms’. Stef en ik braken ongeveer samen met o.a. Philippe Robrecht en wijlen Bart Van den Bossche door bij het grote publiek in Vlaanderen. Voor mij behoort Stef Bos tot een unieke lichting singer-songwriters, kleinkunstenaars. Hij is zonder twijfel één van de grootste tekstdichters van de Lage Landen.

Ik heb ontzettend veel respect en bewondering voor zijn indrukwekkende repertoire en de manier waarop hij zijn liedjes componeert. Dat zijn tekstuele pareltjes, allemaal voorzien van sterke producties. ‘Papa’, ‘Radio’, ‘Is Dit Nou Later’, ‘Breek De Stilte’,.. Stef heeft genoeg keuze in wat hij op 15 oktober brengt tijdens mijn jubileumconcert, net zoals we ook nog even de tijd hebben om te bekijken wat we die namiddag eventueel samen kunnen brengen”, besluit Bart Herman mysterieus. 

Naast ‘Ik ga dood aan jou’ brengt Bart Herman op zijn jubileumconcert uiteraard ook zijn grootste hits, zoals o.a. ‘Gele Rozen’, ‘Bartje is een leuke naam’ en ‘Slaap mijn kind’, maar ook meer verborgen pareltjes uit zijn rijkgevulde repertoire.

Het unieke jubileumconcert ‘30 jaar - Ik ga dood aan jou’ van Bart Herman, met special guest Stef Bos, vindt plaats op zondag 15 oktober vanaf 16u in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Tickets en info via www.ticketkopen.eu

(Eerder bericht:)

Bart Herman verzekerde zich van een plekje in het collectieve Vlaamse muziekgeheugen met zijn onverwoestbare klassieker ‘Ik ga dood aan jou’. De ondertussen gelauwerde singer-songwriter nam met deze single in 1993 deel aan Eurosong, de Vlaamse voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Hij won niet, maar ‘Ik ga dood aan jou’ werd een dikke hit, lanceerde zijn carrière definitief en groeide de voorbije drie decennia uit tot een absolute Vlaamse evergreen. Bart laat de 30ste verjaardag van ‘Ik ga dood aan jou’ niet onopgemerkt voorbijgaan en viert deze met een uniek concert op zondagnamiddag 15 oktober 2023, om 16u00 in de prestigieuze Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Bart Herman en zijn vaste muzikanten blikken in dit jubileumconcert terug op dertig jaar muziek. Niet alleen zijn bekendste hits, maar ook minder bekende pareltjes uit het rijke repertoire van de taalvirtuoos passeren de revue. Na vele uitverkochte theatertournees, wordt dit het eerste concert van Bart Herman in de prachtige Koningin Elisabethzaal. 

Samen met een Deense en een Italiaanse componist, en toneelschrijver Johan Boonen, componeerde Bart Herman (64) het nummer ‘Ik ga dood aan jou’ waarmee hij dertig jaar geleden 4de werd in de finale van Eurosong. Met de tijdloze plakker, goed voor goud en een nummer één hit, brak Bart Herman in 1993 door bij het grote publiek. “Het is een ambachtslied dat gemaakt is met veel zorg, liefde en passie. We kregen destijds 12 punten van de vakjury, waardoor het liedje veel aandacht kreeg bij het publiek. Veel mensen herkennen zich nog steeds in de tekst: iemand die je plots verlaat en alleen maar een glas wijn achterlaat, met de lichten nog aan. Geef toe dat ‘iemand laten doodgaan aan iemand’ hard binnenkomt”, zegt Bart Herman.

Die 30ste verjaardag van ‘Ik ga dood aan jou’ is voor Bart Herman een ideale gelegenheid om het nummer nog eens de aandacht en extra glans te geven die het verdient. Niet in het minst met en tijdens het unieke concert dat hij op zondagnamiddag 15 oktober 2023 geeft in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal. “’Dankzij dit liedje is mijn carrière in Vlaanderen echt vertrokken en dat vier ik met het publiek en mijn vaste muzikanten Mario Vermandel (contrabas), Dirk Naessens (viool) en Raf Helsen (drums). De band wordt voor dit jubileumconcert uitgebreid met gitarist David Piedfort, de blazerssectie van Yves Fernandez en Marc De Maeseneer (Lady Linn, Jan Jaap van der Wal), en één van ’s werelds beste pedal steel-spelers Peter de Smet. Naast uiteraard ‘Ik ga dood aan jou’, wordt het een optreden waarin niet alleen mijn grootste hits, zoals o.a. ‘Slaap mijn kind’, ‘Ogen van lood’, ‘Als je weer wakker wordt’ en ‘Bartje is een leuke naam’ voorbijkomen, maar ook verborgen pareltjes en liedjes die je terugvindt op één van de 14 studioalbums die ik ondertussen uitbracht.” 
Na zijn talloze, uitverkochte theatertournees kijkt Bart Herman ontzettend hard uit naar het ’30 Jaar - Ik ga dood aan jou’-concert. “Voor mij geen Sportpaleis, maar wel de prachtige setting van de iconische Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Op een zondagnamiddag, zodat iedereen de kans heeft om er vlot te geraken met de wagen, fiets, te voet of het openbaar vervoer. Het treinstation Antwerpen Centraal ligt letterlijk op wandelafstand. Iedereen die houdt van de muziek van Bart Herman, wil dit bijzondere concert niet missen denk ik.”

‘Bart Herman, 30 Jaar Ik ga dood aan jou’, zondag 15 oktober 2023, 16u00, Koning Elisabethzaal, Antwerpen. Tickets kan je vanaf nu bestellen op www.ticketkopen.eu

Het concert is een organisatie van House of Entertainment. 

Bart Herman - 30 jaar Ik ga dood aan jou
Zondag 15 oktober 2023
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen