Aqua en Right Said Fred kleuren 11de I Love The 90's

aqua

I love the 90's the party zorgde afgelopen zaterdagavond al voor het elfde jaar op rij voor een uitzinnig feestje in de Hasseltse Ethias Arena. Toppers van deze editie waren Aqua, Right Said Fred, Chesney Hawkes en uiteraard DJ Ward.

Wie in de nienties zijn slaapkamer volhing met posters van Chesney Hawkes kon maar beter vroeg aanwezig zijn. Om 21.15u was dit Brits one-hit-wonder al aan zijn optreden begonnen. Dat hij niet zoveel hits op zijn palmares heeft staan, werd al onmiddellijk pijnlijk duidelijk door te openen met een coverversie van 'Summer of 69' van Bryan Adams. Daarna volgde "I'm a man not a boy" en uiteraard meezinger "The one and only".
De optredens werden ook dit jaar weer in blokjes van 2 of 3 artiesten samengebald, en dus werd het podium ook al vroeg het speelterrein van Maxx die "No more" en "Get away" op het publiek loslieten. Ook 2 Brothers on the 4th Floor, die al meermaals te gast waren op deze party mocht al vroeg de rit terug naar Nederland aanvatten, maar niet voordat ze eerst hun grootste hits presenteerden: "Black & White", "Dreams" en "Come take my hand". DJ Ward mocht het publiek dan een eerste keer op sleeptouw nemen, en de gebruikelijke videobeelden op de volledige achterwand zorgden voor de nodige kleur in het geheel.

Het tweede blokje van artiesten om 22.30u kleurde volledig Belgisch: Natural Born DJ's bracht een DJ-set met hun grootste klassiekers in een mix. Mooi om naar te luisteren en om ermee uit de bol te gaan, maar qua podiumact niet echt spectaculair te noemen. Astroline en Absolom hadden wel een mooie show uitgewerkt, waarbij de zangeressen elkaar afwisselden in een reeks van hits. Zo herkenden we achtereenvolgens "Smiling faces", "Where are you now", "Babyboomers", "Feel the fire" en "Secrets".
Virtual Zone had een zangeres meegebracht wiens band met de jaren '90 eruit bestond dat ze waarschijnlijk op de tonen van die muziek verwekt was. Ook de show was typisch nineties: plaats enkele keyboards op het podium zonder ook maar één kabel in te pluggen en sla zo random mogelijk een aantal akkoorden aan op de toetsen. Hun hits hebben de tijdsgeest alleszins goed overleefd, want "House with you", "Heaven" en "Virtual zone" konden op massale reactie vanuit het publiek rekenen.

Dan was het wachten tot 01.00u voor de grote internationale kleppers: Right Said Fred haalde "Don't talk, just kiss", Deeply Dippy" en "I'm too sexy" vanonder het stof. Het leek bovendien alsof de broers Richard en Fred Fairbrass ondertussen niet veel verouderd waren.
Dan was het tijd voor de Deense formatie Aqua. Hun hits "My oh my", "Barbie Girl" en "Doctor Jones" waren nog lang niet vergeten! En het zinnetje "life in plastic" werd ondertussen dankzij plastische chirurgen voor zangeres Lene Nystrom een beetje waarheid ...

Met Aqua zat het laatste live optreden erop, maar er viel nog voldoende te beleven totdat de deuren om 6 uur sloten: DJ Pat Krimson en Sven Lanvin zorgden tijdens hun Atmoz DJ set voor animatie met ondermeer steltenlopers, DJ Paul Elstak joeg het aantal beats per minuut nog even de hoogte in en ook Cherrymoon Traxx deed menig ninetieshart even overslaan uit pure nostalgie!

Wie er dan nog niet genoeg van had, restte niet anders dan bij thuiskomst naar www.ilovethe90s.be te surfen en alvast zijn tickets voor 13 april 2019 te bestellen!

Via deze link zie je het resultaat van onze fotograaf!