Album: Second nature - Netsky

second nature

Netsky heeft de drum & bass-scene op stormachtige wijze veroverd sinds de aankondiging van zijn langverwachte terugkeer naar Hospital Records voor zijn vierde studioalbum. ‘Second Nature’ vertegenwoordigt Netsky's eeuwige liefde voor zijn D & B-roots, die schokgolven veroorzaakte in de dansgemeenschap. Zijn cirkel is rond, want zijn gloednieuwe plaat is tevens het 10-jarig jubileum van zijn titelloze Hospital-debuut. Het album met 18 tracks omvat samenwerkingen met Sub Focus, Becky Hill, Rudimental, Hybrid Minds en Urbandawn, om maar enkele namen te noemen. ‘Second Nature’ is voorbestemd om een opmerkelijke en baanbrekende release te worden voor drum- en bassliefhebbers overal ter wereld.

Door de jaren heen is Netsky's bijdrage aan de elektronische muziek enorm geweest, gaande van een BBC Radio 1 Essential Mix (ook genomineerd voor ‘Mix Of The Year’ in 2010) tot toeren over de hele wereld als headline-dj en met zijn legendarische liveshow. Zijn fenomenale impact op de dansmuziek komt tot uiting in de steun die hij ontving voor de eerste single van het album 'I See The Future In Your Eyes', die lof kreeg van gerespecteerde smaakmakers uit de industrie, waaronder Annie Mac, Zane Lowe, Nick Grimshaw, MistaJam , Rene LaVice, Hybrid Minds, Alice Levine en zelfs de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Ardern. In de eerste paar weken bereikte deze track meer dan 1 miljoen streams. Zet je dus schrap voor een verbluffend album en een formidabele showcase van Netsky's sonische kwaliteiten.

Tracklisting 
1. Netsky feat. Becky Hill - Hold On
2. Netsky feat. Montell2099 - Mixed Emotions
3. Netsky & Sub Focus feat. Jozzy - Destiny
4. Netsky - I Choose You
5. Netsky - Broken Bottles
6. Netsky & Rudimental feat. Afronaut Zu - Blend
7. Netsky & Hybrid Minds - Let Me Hold You
8. Netsky feat. Darren Styles - Look At Me Go
9. Netsky - Don't Care What People Say
10. Netsky - Complicated
11. Netsky - Free
12. Netsky - I See The Future In Your Eyes
13. Netsky - Waiting All Day To Get To You
14. Netsky & Urbandawn - Power
15. Netsky - Float
16. Netsky feat. Elias - Dreaming Of You
17. Netsky feat. Chantal Kashala & Daddy Waku - Everybody Loves The Sunshine
18. Netsky - Basic Instinct

Netsky brengt zijn klassieke liquid sound naar 2020 samen met het Nieuw-Zeelandse talent Montell2099, die eerder samenwerkte met Diplo, 21 Savage, Lil Wayne en Mr.Carmack. De track ‘Mixed Emotions’ is een mix van future bass en Netsky’s kenmerkende soulvolle groove. Het is tegelijkertijd ook een eerbetoon aan Nieuw-Zeeland en de liefde en steun die hij daar de afgelopen tien jaar heeft gekregen tijdens zijn carrière als artiest en DJ.

Meervoudig Brit-Award winnaar en drum & bass krachtpatser Rudimental en hun officiële zanger Afronaut Zu springen in beeld bij 'Blend', waarin groove-gevulde vocals worden uitgerold naast een gladde baslijn, levendige trompetten, Netsky's feel-good melodieën en Rudimental's kenmerkende opbeurende stijl.

De cover van Deniece Williams’ klassieker ‘Free’ is kenmerkend voor Netsky’s liefde voor funk & soul, die hij op jonge leeftijd van zijn vader meekreeg. Dit kan ook gevoeld worden in ‘I Choose You’ (een cover van ‘I Choose You’ van Willie Hutch) en ‘Everybody Loves The Sunshine’ (feat. Chantal Kashala & Daddy Waku)’ (een cover van Roy Ayers’ ‘Everybody Loves The Sunshine’). ‘Free’ neemt je mee terug naar de originele geluiden van Netsky met een kenmerkende vloeibare baslijn en een onvergetelijke koperen topline, terwijl oprechte vocals en old school breakbeats het nummer samenbrengen tot een nostalgisch nummer, doordrenkt met hedendaagse sounds.

Op ‘Look At Me Go’ horen we breakbeat en UK hardcore kampioen Darren Styles. Deze 'four to the floor’ slammer, met zijn dreunende kickdrum en pakkende vocal sample, kreeg al lof van onder meer Sub Focus en Dimension. Samen met Hospital's eigen Urbandawn, brengt ‘Power’ een epische botsing tussen twee zwaargewichten wanneer halftime drums en een klappende dubbele bass de jam kickstarten, gevolgd door de overname van zinderende synths en sonisch verschroeiende drums.

‘Destiny’ is een dancefloor anthem onder hoogspanning. Netsky bundelt hier de krachten met drum & bass collega Sub Focus, waarbij Jozzy zorgt voor de vocals. Big room synths injecteren energieke vibraties op deze opwindende track, die een samenwerking tussen echte legendes is. Verder worden soulvolle piano's gecombineerd met de verenigende vocals van Becky Hill, die met de oprechte knaller ‘Hold On’ – haar eerste drum & bass track in jaren - terugkeert naar haar tweede natuur. 

Luister hier naar 'Second nature'.