Album: The Bone Carver - And Also The Trees

the bone carver

Op 9 september 2022 verschijnt via het Rotterdamse Gentlemen Recordings het vijftiende album van And Also The Trees, The Bone Carver. Het album werd in de afgelopen drie jaar geschreven en opgenomen in Zwitserland, London en in een sfeervolle, tot concertzaal omgebouwde graanschuur uit de Tudor-periode, gelegen in de Britse Midlands, waar de band oorspronkelijk vandaan komt.

The Bone Carver 
Muzikaal leunt The Bone Carver dicht aan bij voorganger Born Into The Waves uit 2016 aan. De drum en bass-ritmes springen van subtiele jazz naar stevige rock en weer terug, terwijl de melodische, orkestrale gitaarpartijen je als luisteraar onderdompelen in een soundtrack van een film die je jezelf nog moet inbeelden. Niet toevallig misschien dat op The Bone Carver zanger Simon Huw Jones zich vaak lijkt te reduceren tot filmcamera, tot een observator die in een taal van filmscripts spreekt: ‘We see the head of a man walking on the moors’. Of ‘We see him coming back to you / The light of my mind worn smooth’. Broers Simon Huw Jones en Justin Jones, die de band ruim veertig jaar geleden startten, worden op het album vergezeld door drummer Paul Hill, en voor het eerst ook door bassist Grant Gordon en klarinettist Colin Ozanne. 
And Also The Trees presenteert hun nieuwe album op 15 september in Botanique, Brussel (BE) en 28 oktober in Paard, Den Haag (NL).

And Also The Trees 
And Also The Trees werd in 1980 opgericht op het platteland van Worcestershire, Engeland. Een omgeving die een voortdurende bron van inspiratie is geweest voor de post-punk band. Bekend om hun meeslepende live-optredens en hun unieke stijl waarbij ze mandoline als elektrische gitaar gebruiken, brengen ze poëtische teksten tegen een achtergrond van donkere jazz. In hun begindagen trokken zij de aandacht van Robert Smith, die hen uitnodigde om verschillende keren met The Cure op tournee te gaan en die, samen met Lol Tolhurst, hun eerste post-punk opnamen overzag en produceerde. Sindsdien is de band blijven bestaan, heeft ze veertien albums uitgebracht en is And Also The Trees uitgebreid gaan toeren in de meeste Europese landen en ook in de VS en Japan, waar ze een cultband zijn geworden.

"The Bone Carver" is vanaf vrijdag 9 september beschikbaar op cd, vinyl, als digital album en op alle streamingplatforms. Het album vind je ook op de Gentlemen Webshop.