Album: 1080 - The Anaesthetics

1080

Vrijdag 26 augustus is de release van The Anaesthetics debuutalbum 1080. Het album komt eerst alleen digitaal beschikbaar, samen met de releaseparty op hun eigen minifestival in America. Vrijdag 16 september komt ie ook op cd en vinyl uit.

1080: een album vol eigenzinnige en onvoorspelbare Modern New Wave uit Horst aan de Maas (Limburg). The Anaesthetics combineert dansbare elementen met onorthodoxe gitaarpartijen, eigentijdse en eigenzinnige elektronica, en romantische invloeden, samengevat onder de noemer Modern New Wave.

De band bereikte al verschillende mijlpalen: diverse grote shows in Nederland, voorprogramma’s voor o.a. Other Lives (US) en Flying Horseman (BE) en het (nèt niet) winnen van verschillende bandwedstrijden (zoals Nu of Nooit, Grote Prijs van Nederland).

Hoog tijd voor een debuutalbum dus. Daarom schreven de vier heren in één jaar tijd meer dan honderd nummers! Een gigantische klus die alleen kon slagen door een arsenaal aan instrumenten en een hoog arbeidsethos. Gewapend met synths, gitaren en software werd nummer na nummer geproduceerd. Niet alleen tijdens repetities, maar ook thuis: woon- en slaapkamers werden omgetoverd tot heuse muziekstudio’s. Een megaproject dat eindelijk zijn vruchten afwerpt, want de sterkste tien tracks vormen vanaf nu debuutalbum 1080.

1080 is sinds vrijdag 26 augustus beschikbaar op alle streamingplatforms en ook op https://www.gentlemenrecordings.com/shop/.

Volg The Anaesthetics
Instagram » | Facebook » | Spotify »