Suikerrock 2017: Black Box Revelation, Rival Sons, Equal Idits op vrijdag

suikerrock

Vrijdag 28 juli staat vol rock’n roll, te beginnen met twee jonge honden uit Hoogstraten die garagepunk in hun handbagage meezeulen, en die dan op een podium helemaal ongedoseerd lekker loslaten.

‘Salmon Pink’ parkeerde zichzelf in de StuBru playlist en zette makkelijk aan tot veel meer. Equal Idiots bezorgen Suikerrock 2017 een eerste welgemikte uppercut!

Rival Sons tourden vorig jaar met Black Sabbath, op persoonlijke vraag van Ozzy. Met ‘Hollow bones’ hun vierde album, staan ze nog steeds voor lekker straightforward , no nonsense rock’n roll, recht uit de US of A.

Ook helemaal geen onzin op de voorlaatste spot van de vrijdag line-up: Belgische vette, strakke, pretentieloze riffs waar Seasick Steve persoonlijk voor door de knieën wil gaan. Hij is fan, wij ook, en u al helelmaal. The Black Box Revelation sturen uw hersengolven helemaal kronkel en laten u al een klein beetje gaar koken, vooraleer Iggy Pop het podium op komt gestoven.

Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en the godfather of punk Iggy Pop. Wat een vrijdag! 

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag 29 juli en Soulsister, Status Quo en Zucchero op zondag 30 juli.

Combitickets, dagtickets, Kids Tickets en Family Tickets zijn beschikbaar via www.suikerrock.be/tickets.

(Eerder bericht:)

De Suikerrock zondag was al suikerzoet met headliner Zucchero en hitmachine Soulsister. Vandaag wordt nog een exclusieve top act toegevoegd aan het indrukwekkende programma. Status Quo, voor de laatste maal in ‘elektrische’ bezetting!

Dat ze een legende zijn valt al lang niet meer te ontkennen. Live zijn ze een wereldsensatie en de platen die ze maken zijn gewoon allemaal classics. Heel grote jongens dus, en heel fijn dat ze dit jaar op Suikerrock staan, ondanks het veel te vroege heengaan van Rick Parfitt.

Maar ze doen het nog één keer bij ons, in het kader van hun laatste full electric tour, die is verlengd, maar wel definitief hun allerlaatste. Ze hadden er al een tijdje over gepraat, onderling, en uiteindelijk besloten ze de gitaren, de elektrische althans, aan de haak te gaan hangen.

Het is immers steeds zwaarder om dit soort shows te spelen voor een band die toch al, ja, een hele tijd meegaat. Het doet immers fysiek gewoon pijn om dit soort zware shows te spelen, en het is steeds lastiger om het energiepeil zo hoog te houden wat zo nodig is voor een Quo show. "Ok" zegt Francis Rossi, ze besloten eigenlijk al zo’n dertig jaar geleden om er mee op te houden, "maar rock ’n’roll kruipt nu eenmaal onder je vingernagels". Je kan ze op Suikerrock nog één keer en exclusief ‘full electric’ aan het werk zien. Er komt uiteraard nog meer Status Quo de komende jaren, maar dus niet meer elektrisch. Een hele aanpassing voor de band en voor de fans uiteraard.

'The Last Night Of The Electrics' is daarom ook op Suikerrock zeker niet te missen. Als je van Status Quo houdt, moet je er gewoon zijn. Je maakt een memorabel moment mee als je de band nog een keer ziet grasduinen in die vreselijk indrukwekkende back catalogue die ze hebben.
Nog één keer full throttle, alle gas open, no nonsense elektrisch gedaver en een lading anthems. Nadien het stof zien neerdwarrelen en een beetje bedeesd staan nashaken maakt de ervaring compleet.

Ze staan op Suikerrock, zondag 30 juli, en u staat in de Quo army die dag, wedden?

Feel the vibe, taste the sweetness!

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag 29 juli en Soulsister, Zucchero en Status Quo op zondag 30 juli.

Zondag op Suikerrock is traditioneel Family Day. Gezinnen en kinderen kunnen meefeesten aan een voordelig tarief! Een 'Family ticket' is geldig voor gezinnen met 2 volwassenen en maximum 4 kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar. Kinderen onder 6 jaar hebben sowieso gratis toegang, en voor kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar is er ook nog het goedkope Kids ticket!

(Eerder bericht:)

Het kan niet op: Mocht u na de aankondiging van Bazart op Suikerrock al van uw melk zijn, dan volgt nu de genadeslag want het feest wordt nog groter: Lost Frequencies laat zijn duivels en zijn chill vibes ook los op zaterdag 29 juli!

De jonge Brusselaar speelt dit voorjaar in de Lotto Arena zijn eerste arena concert en laat 2017 als een mijlpaal in zijn carriére tussen de keien kloppen. Hij heeft ook al wat op zak trouwens, zijn debuut ‘Are you with me’ van Easton Corbin remixte hij naar ongekende hoogten en dat zette hem meteen wereldwijd op de kaart. Vorig jaar alleen al stond hij op mega festivals als Coachella in de VS, Tomorrowland Brazilië, Lollapalooza in Berlijn, en dat hij sant in eigen land is bewezen o.a. een uitverkochte AB, Rock Werchter en zijn eigen gehoste podium op Tomorrowland.

De eerste vier Lost Frequencies singles belandden steevast op nummer één in de Belgische Ultratop en dat heeft niemand hem als Belgische artiest ooit voorgedaan. Met ‘Are you with me’ stond hij ook als eerste Belg ooit op één in de Britse hitparade.

Intussen is sinds oktober vorig jaar zijn debuut ‘Less is more ‘ uit, 16 songs met zijn zo herkenbare en geliefde sound. Melodieuze en dromerige tracks, een album waar hij met hart en ziel aan gewerkt heeft. Een album ook dat illustreert wat de jonge man afgelopen jaar allemaal overkwam, een ode aan de ervaring die het hem opleverde. Een leerproces ook, maar bovenal een fijn stukje werk van een jonge mens met beide voeten op de aarde, die waar de muziek primeert.

Lost Frequencies zorgt voor een kanjer van een feest op zaterdag 29 juli, na het optreden van die andere sensatie Bazart. Smeer die stembanden al maar!

(Eerder bericht:)

De week wordt schitterend ingezet met een prachtige aankondiging: Bazart is headliner op Suikerrock 2017, zaterdag 29 juli! enkele dagen geleden werd Iggy Pop nog aangekondigd en nu weer een grote naam.

Wat zorgt ervoor dat een band plots kan exploderen ? Van helemaal nergens naar de hoogste toppen in een, wat… een jaar! Dat was wat Bazart te beurt viel in 2016. Het verhaal stopt trouwens niet, ze walsten gewapend met zeven nominaties onlangs de MIA’s plat en zijn van plan dit jaar geenszins onder te doen voor wonderjaar 2016.

De band leek wel op triomftocht door festivalland nog voor hun debuut ‘Echo’ verscheen. Rock Werchter en Pukkelpop platspelen zonder een plaat uit te hebben, dat zie je toch zelden gebeuren. Tijden veranderen duidelijk, de ijzeren wet dat je een album moet en zal hebben om heel hoog te schieten zijn helemaal voorbij. Bazart bouwden hun live reputatie heel snel en vooral heel erg zelf.
Oorwurmen als ‘Goud’, ‘Chaos’ en ‘Nacht’ plaveiden de steile klim. Het ging van een uitverkochte show in de AB-Club, naar twee uitverkochte shows in de grote zaal van de AB. Dit voorjaar staan ze twee maal in een tot de nok gevulde Lotto Arena en dit najaar moet het gigantische Antwerpse Sportpaleis eraan geloven. Faut le faire!

Is het hun positieve energie? Hun authenticiteit? Misschien nog het meest hun nuchterheid, want zweven doen ze niet bij Bazart. Ze zijn wel zeer intensief bezig, met goesting, en dat laatste is zo fijn om vast te stellen tijdens een concert.

Bazart is headliner op Suikerrock, zaterdag 29 juli. Tickets zijn onmiddellijk beschikbaar, en iets zegt ons dat u best niet te lang wacht. Liever snel naar die ticketshop dan traag (of niet) naar de Bazart hemel!

Feel the vibe, taste the sweetness!
Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Iggy Pop op vrijdag 28 juli, Bazart op zaterdag 29 juli en Soulsister en Zucchero op zondag 30 juli.

(Eerder bericht:)

Er is een reden waarom Iggy Pop als de ‘godfather’ van de punk beschouwd wordt: Zowat elke punkband heeft in de voorbije 40 jaar bewust of onbewust iets ‘geleend’ van hem en van The Stooges.

James Osterberg, uit Michigan, ‘Iggy Pop’ voor de vrienden, beroemd en berucht als podiumbeest en tourend tot hij erbij neervalt (en daarna gewoonweg terug opstaat!). Hij was reeds punk en grunge nog voor die woorden uitgevonden waren en synoniem werden voor respectievelijk hanekammen, veiligheidsspelden, houthakkershemden en gescheurde jeans. Zeventig gaat hij worden, straks in april, maar dat belet hem niet om Tienen nog één keer helemaal naar de Filistijnen spelen, zoals hij dat zo verschrikkelijk makkelijk kan. Zijn waanzinnige combinatie van poëzie, humor en rock’n roll overgoten met een punksaus, moet je trouwens als rechtgeaarde muziekliefhebber ooit live meegemaakt hebben.

Iggy Pop heeft nooit willen weten van aanpassen, doet nog steeds in ontbloot bovenlijf waar hij zin in heeft en graait compromisloos uit een doos van albums die hij zelf en met een trits van vrienden samenschreef. Daarbij was de meest geroemde samenwerking die met David Bowie voor zijn eerste twee soloalbums. Met The Stooges en solo kan hij prat gaan op een indrukwekkende lijst klassiekers waaronder ‘I wanna be your dog’, ‘1969’, ‘Lust for life’, ‘The Passenger’, ‘Real wild child’ en zijn meest poppy nummer ‘Candy’ (met Kate Pierson).

Samen met The Stooges werd hij in 2010 nog opgenomen in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame, maar solo is Iggy Pop eigenlijk gewoon op zijn best, en kent hij live zijn gelijke niet. Dat bewees hij vorig jaar nog op Rock Werchter waar hij ‘Post Pop Depression’ kwam voorstellen, zijn laatste album dat een nauwe samenwerking werd met Josh Homme van Queens Of The Stone Age.

Iggy Pop, vrijdag 28 juli exclusief op de Grote Markt van Tienen!

Combitickets en dagtickets voor vrijdag 28 juli en zondag 30 juli zijn beschikbaar via www.suikerrock.be/tickets.

(Eerder bericht:)

Soulsister komt op zondag naar Suikerrock. Misschien was u er ook zo eentje die in de zomer van 1986 op kot in -laten we even stellen- Brussel, de echte zomer diende in te ruilen voor een tweede zit.

Gebukt onder een loden hitte, maar gewapend met de indertijd nog tot regio Brussel beperkte ‘Studio Brussel’ en een berg goede moed , ging je de strijd aan met de studieduivel. Wie uiteindelijk won laten we even in het midden, maar die Studio Brussel had toen een zekere Mike Verdrengh als dj in de namiddag , en die goeie mens draaide steevast iedere dag ‘You get to me’. Een Belgisch hitje van een stel getalenteerde muzikanten, Paul Michiels en Jan Leyers, die mekaar vonden dankzij gemeenschappelijke vriend Bart Peeters.  Ze noemden zichzelf ‘The Soul Sisters’, maar die naam zou nog een aantal keer veranderen. Eerst naar ‘Soulsister’, waarmee ze met ‘Like a Mountain’ en vooral ‘The way to your heart’ voor hun grote doorbraak zorgden. Wereldwijd verkochten ze van hun debuut ‘It takes two’ zo maar even 700.000 exemplaren, iets waar zelfs wereldbands nu stevig van achterover willen vallen. Ook hun tweede, ‘Heat’, liep best lekker met hits als ‘Through before we started’ en ‘Well well well’. Alleen al in België gingen er meer dan 100.000 stuks over de toonbank van wat toen nog ‘platenwinkel’ heette.

Spreekt vanzelf dat het duo met al deze talenten ook de Tiense Grote Markt al ooit passeerde. Voor het eerst deden ze dat in 1987, op de allereerste editie van Suikerrock.  Vorig jaar vierden ze nog hun 30 jarig bestaan met een uitgebreide theatertour. Op de 31ste verjaardag van Soulsister staan ze op -jawel- de 31ste editie van Suikerrock: Leyers, Michiels, een negenkoppige begeleidingsband en hun indrukwekkende resem hits waar de tijd geen enkele vat op heeft. 

Als er één uitnodiging is waar u aanstaande zomer op dient in te gaan is het -lijkt ons- deze toch wel: Soulsister op zondag 30 juli 2017! Belgische topkwaliteit, en als je weet dat ze de affiche delen met Zucchero, lijkt die zondag alvast méér dan prettig te worden!

(Eerder bericht:)

Ja ok, een binnenkopper, dat wel, maar de ‘sweetness’ die de Sint deze ochtend in onze schoen dropte willen we wel even uitschreeuwen: Zucchero Sugar Fornaciari komt naar Suikerrock 2017!

In 2004 passeerde hij al eens in de suikerstad, Zucchero, toen een feestje, en zondag 30 juli 2017 gaat dat heus niet anders worden. Een man met een gigantisch palmares en een zinderende live reputatie!
Zucchero (Italiaans voor suiker, maar zover was u reeds) kreeg zijn bijnaam van een lerares -eigenlijk heet hij gewoon Adelmo Fornaciari- en is die later gewoon voor zichzelf gaan gebruiken.

Dankzij het album ‘Blue's’ uit 1987 werd Zucchero een Italiaanse superster in zijn vaderland, maar het was het daaropvolgende album ‘Oro Incenso e Birra’ dat hem internationaal naar de grootste hoogtes katapulteerde. Een samenwerking met Eric Clapton, waarvan er een slordige 8 miljoen stuks verkocht werden! Clapton is niet de enige die de sympathieke Italiaan genegen is , want Zucchero mag o.a. Bryan Adams, the Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Ray Charles, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, B.B. King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Alejandro Sanz en Sting tot zijn vrienden rekenen. Dustin Hoffman is een zware fan en Miles Davis belde hem ooit om vier uur in de ochtend uit zijn bed om hem uit te nodigen om samen een duet op te nemen. Zucchero ontdekte Andrea Bocelli, was ambassadeur voor Nelson Mandela’s 46664 project in de strijd tegen aids en speelde in 2005 op dezelfde dag zowel in Parijs als Rome tijdens Live8.

Zucchero is ook beste maatjes met dat andere Suikerrock fenomeen, Marco Borsato, die ‘X colpa di chi’ coverde in het Nederlands en er ‘Wie’ van maakte. Beiden stonden ook meermaals samen op het podium.

Zucchero’s discografie puilt uit van wereldhits waaronder ‘Senza Una Donna’, ‘Diamante’, ‘Wonderful World’, ‘Diavolo in me’ en ‘Il Volo’, maar zijn carrière zelfs maar even samenvatten zou resulteren in het schrijven van een klein boek. Onthou vooral dat de man al die tijd steeds fantastische albums bleef maken, telkens in die charmerende mix van Italiaans en Engels, en dat hij live al jaren overeind staat als een Kathedraal. Een ‘perfect fit’ dus voor de Tiense Grote Markt.
Zijn laatste album ‘Black Cat’, waarmee hij in 2017 dus ook langs Suikerrock tourt verscheen in april van 2016. Op ‘Black Cat’ vind je o.a. ‘Streets Of Surrender ('S.O.S')’, waarvan de tekst door Bono geschreven werd, en waarop Mark Knopfler’s virtuoze gitaarspel te horen is. Het bevat ook ‘Ci Si Arrende’, de Italiaanse versie van deze song, die opgedragen is aan de slachtoffer van de aanslagen in Parijs.

De Black Cat Tour van Zucchero Sugar Fornaciari houdt halt op Suikerrock op zondag 30 juli. Dit wil je niet missen, dus bestel snel je ticket bij de Kerstman want die heeft het nogal druk de komende weken.

De dagtickets voor zondag 30 juli en combi-tickets met vroegboekkorting kan je vanaf nu aankopen via www.suikerrock.be/tickets.

(Eerder bericht:)

Bent u de eerste die zich op 28, 29 en 30 juli 2017 op de Tiense Grote Markt laat onderdompelen in die unieke sweet vibes? Kom genieten van een zalige, zomerse festivalsfeer met fantastische artiesten op het podium.

Kom gezellig kuieren in onze festivalstraten. Proef de lekkerste gerechten van de meer dan 20 food trucks of een heerlijke wafel of pannenkoek met Tiense suiker. Kortom, de 31ste editie van Suikerrock wordt opnieuw één van uw topmomenten tijdens de zomervakantie. Namen zijn er nog niet, maar de combi-tickets met vroegboekkorting al wel! En voor een ongelofelijk zoet prijsje van maar 80 euro.

Hoor wie print daar, kinderen? Het is de Sint die misschien straks uw Suikerrock combi-ticket met vroegboekkorting door de schoorsteen laat vallen. Tenminste als u een goede festivalganger bent geweest het afgelopen jaar. Want wie zoet is krijgt korting, wie stout is betaalt de volle prijs. Dus niet wachten tot na 3 januari want tot dan kan u een combi-ticket voor 3 dagen Suikerrock 2017 aankopen aan een sterk verlaagde prijs van amper 80 euro. Voor een échte festivalliefhebber is er geen beter Sinterklaasgeschenk denkbaar. Op 3 januari 2017 om middernacht is deze actie echter onherroepelijk afgelopen en gelden terug de normale tarieven.

Een combi-ticket voor Suikerrock 2017 mét vroegboekkorting in ruil voor een wortel? Lijkt ons alvast een erg goede deal! Want wie zoet is, krijgt lekkers! 

De combi-tickets met vroegboekkorting kan je vanaf nu aankopen via www.suikerrock.be/tickets.