Speel zelf "Eigen kweek" dankzij het bordspel: nu beschikbaar

eigen kweek

Trouwe tv-kijkers kennen hen natuurlijk al: de personages uit Eigen Kweek, de tv-serie op één die ook wel een lichtere tegenhanger van het internationaal bekroonde Breaking Bad wordt genoemd. Nu is er ook een bordspel van deze befaamde serie!

In deze reeks van Eyeworks zien we hoe de naar Wijtschate uitgeweken Antwerpse familie Welvaert het moeilijk heeft om nog voldoende geld te verdienen met het kweken van aardappelen. Nadat bevriende politieagente Chantal laat vallen dat er veel geld te verdienen valt met wiet, besluit de voltallige familie dan maar om het over een andere boeg te gooien…

De eerste minireeks maakte al snel furore, niet alleen dankzij de acteerprestaties van topacteurs als Sien Eggers, Dirk van Dijck, Sam Louwyck en Maaike Cafmeyer, maar ook omwille van het steenkolenengels dat onder andere door Frank (Wim Willaert) wordt gehanteerd om met zijn Filipijnse echtgenote, Julita (Rhoda Montemayor), te communiceren. Dit jaar was er dan ook een tweede seizoen te bewonderen op het kleine scherm, terwijl de derde jaargang al is aangekondigd. Vanaf deze maand kan je nu zélf even in de huid te kruipen van een personage uit Eigen Kweek. Hoe? Via een bordspel, natuurlijk!

Het bordspel
Het bordspel rond Eigen Kweek wordt uitgebracht door het Nederlandse Just Games, de spellenarm van Just Entertainment. Daarmee is de uitgeverij overigens niet aan haar proefstuk toe: ook andere tv-programma’s als NOS Jeugdjournaal, Per Seconde Wijzer, De Mol en het door velen onder jullie besproken De Slimste Mens ter Wereld werden door Just Games al omgetoverd tot ‘boardgames’, terwijl er evengoed ruimte is voor nieuwe, creatieve titels, waaronder het abstracte strategiespel Vortex, dat in oktober een opgemerkte passage maakte doorheen SPIEL ’16 in Essen.

In Eigen Kweek: Het bordspel kan er gespeeld worden met 10 verschillende personages uit de reeks, die elk hun eigen speciale eigenschappen hebben. Zo kan Bernard tegenspelers blokkeren tijdens de verbouwfase en hoeft Frank bij het zaaien of omploegen maar de helft van de aangegeven prijs te betalen.

Het spel zelf is opgedeeld in verschillende fases: Personages Verdelen, Groei, Handel, Verbouwen en Personages Inleveren. De winnaar is degene die er als eerste in slaagt om zijn zaak weer respectabel te maken en vier aardappelzakken te verdienen. 

Eigen Kweek is een spannend spel dat de ludieke aard van de serie perfect weerspiegelt. Ontwerpers Bo-Anthony Boersen en René Groen waren buiten een aantal van de reeds genoemde titels overigens ook verantwoordelijk voor onder andere Buurman & Buurman: Het bordspel Autodrop. Een ervaren duo, dus, en de samenwerking heeft ook deze keer voor een geweldige vertaling van tv naar spelbord gezorgd waarbij zowel tactiek als een gezonde dosis geluk noodzakelijk is om te kunnen winnen!

Het bordspel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar. Een spel duurt gemiddeld 45 minuten.
Per direct verkrijgbaar
Consumentenadviesprijs: € 24,99