Rob De Nijs vierde zijn verjaardag met fans in Stadsschouwburg

rob de nijs

Een week voor zijn 74ste verjaardag viert Rob De Nijs al zijn verjaardagsfeest samen met zijn fans in een zo goed als uitverkochte Stadsschouwburg van Antwerpen. En met een zorgvuldig uitgekozen setlist was het genieten van begin tot eind.

Nu ja, zorgvuldig uitgekozen setlist klopt niet helemaal ... want de aanwezige gastartiesten beslisten welk nummer er na hun optreden gespeeld zou worden. Ze deden dat door aan een reusachtig rad te draaien, waarbij het lot de keuze bepaalde. Gunther Neefs liet de wijzer stilstaan op "Loop in het licht, Mathieu & Guillaume draaiden tot aan "Vreemdeling" en Lissa Lewis stopte het rad op "LAT".

Enkel de doortocht van Mathieu & Guillaume was op voorhand gekend. Zij deden trouwens een oproep aan de fans van Rob De Nijs: deze konden een suggestie doorsturen over wat er in het speciaal door hen gecomponeerde verjaardagslied moest opgenomen worden. De aandachtige luisteraar hoorde in elke zin wel een verwijzing naar één van zijn songteksten terug. Het refrein ging alsvolgt: "Gelukkige verjaardag Rob, nog steeds dezelfde ziel, nog steeds dezelfde kracht, gelukkige verjaardag Rob, we zetten allemaal een kaarsje voor het raam vannacht".

Rob De Nijs heeft zo'n uitgebreid repertoire aan hits, zodat een selectie maken waarschijnlijk een hele klus moet geweest zijn. Maar naast deze voor de hand liggende songs, zoals "Bo", "Zondag", "Ritme van de regen", "Zet een kaars", "Malle Babbe" en "Banger hart", had Rob een groot deel van zijn setlist ook vrijgehouden voor mooie songs die echter minder gekend zijn of alleszins geen grote hits waren. Ik denk dan bijvoorbeeld aan "Nu het om jou gaat", "Rendez-vous", "De donder rolt" en "Foto van vroeger". Maar voor dit publiek werkt dit perfect en zijn deze pareltjes een aangename verademing!
Voor de grote menigte die men volgend jaar in de Lotto Arena verwacht voor zijn 75ste verjaardag zal men waarschijnlijk uit een ander vaatje tappen en het register van alle hits opentrekken! (Meer info over het concert van volgend jaar: klik hier).

Muzikaal was het top. Rob De Nijs had zijn uitgebreide Pur Sang Band meegebracht met maar liefst 17 leden: drummer, gitarist, bassist, pianist, keyboardspeler, 3 backing vocals en 9 strijkers. En ook Rob zelf was in topvorm, was zeer relaxt en genoot bovendien met volle teugen van dit concert.

Wij tellen alvast af naar ROB75, het groots concert met talrijke gasten op 9 december 2017 in de Lotto Arena!

Setlist:
1. Korte instrumentaal intro strijkers
2. In de winter
3. Bo
4. Annelies van Sas van Gent
5. Zondag (Hou me vast) (duet met Gunther Neefs)
6. Rad 1 – Gunther Neefs: Loop in het licht
7. De donder rolt
8. Nu het om jou gaat
9. Kleine ster
10. Roze droom
11. Rendez-vous
12. Foto van vroeger
13. Ritme van de regen / Zet een kaars / Speelman
PAUZE
14. Mathieu & Guillaume: Verjaardagslied
15. Rad 2 – Mathieu & Guillaume: Vreemdeling
16. Eindelijk vrij
17. Ontmoetingen (duet met Lissa Lewis)
18. Lissa Lewis: Jij doet mij leven
19. Rad 2 – Lissa Lewis: LAT
20. Oude mensen
21. Het enige geluid
22. Tegen beter weten in
23. Ik wil je
24. Banger hart
25. Malle Babbe
BIS 
27. Thuis voor Kerstmis
28. Alles wat ademt