Rob De Nijs krijgt onderscheiding van Nederlandse consul-generaal; optreden Lotto Arena op 22 juni

Op woensdag 3 april begaven we ons even op een stukje Nederland in België. In de ambtswoning van de Nederlandse consul-generaal Gert Heijkoop te Antwerpen was Rob De Nijs te gast om een bijzondere award in ontvangst te nemen en er eveneens promotie te maken voor zijn verjaardagsconcert (70 jaar) dat op 22 juni plaatsvindt in de Lotto Arena. De award was getiteld “Erkenning voor Nederlands langstlopende muzikale exportproduct naar België”. Sinds Rob de Nijs doorbrak, met Ritme Van De Regen in 1963, scoorde hij de ene hit na de andere in de Lage Landen. Op zaterdag 22 juni viert hij dit samen met z’n Pur Sang band en verwelkomt hij ook enkele gastartiesten. Paul Michiels (Soulsister) zal alvast van de partij zijn.

Bekijk de fotoreportage!!! ---> Foto's van Rob De Nijs: klik hier!

Rob De NijsOp feestelijke wijze werd zanger Rob de Nijs woensdagmiddag ontvangen in de ambtswoning van de Nederlandse Consul‐generaal Gert Heijkoop. Aanleiding voor de unieke ontvangst – gesteund door het Nederlands Consulaat‐Generaal – was de indrukwekkende carrière die de frisse zeventiger Rob de Nijs gerealiseerd heeft.
Toen hij op 20 jarige leeftijd (1963) doorbrak met Ritme Van De Regen was dat het begin van een buitengewoon succesvolle muzikale carrière in de lage landen die ondertussen al meer dan 50 jaar duurt. In z’n toespraak loofde de consul‐generaal Heijkoop Rob de Nijs als een muzikant/artiest die altijd en in alle omstandigheden het beste van zichzelf heeft gegeven en nog steeds geeft.

Rob kreeg ook een bijzondere onderscheiding in de vorm van een unieke award: “Erkenning voor Nederlands langstlopende muzikale exportproduct naar België”. Cijfers spreken ook boekdelen, want Rob de Nijs heeft in die halve eeuw carrière meer dan 1.500.000 cd’s verkocht in Vlaanderen en er gingen vele duizenden landgenoten kijken naar z’n concerten.

“Het is voor mij een voorrecht dat ik mijn carrière simultaan heb kunnen opstarten in Nederland én in Vlaanderen. Ik ben heel blij dat liedjes als Malle Babbe, Jan Klaassen De Trompetter, Dag Zuster Ursula en vele anderen zo’n succes zijn geworden in de lage landen. Ik kom ook heel graag naar Vlaanderen omdat ik mij hier heel erg thuis voel. Het grootste compliment dat ik te horen krijg in Vlaanderen is dat ze mij niet ‘de Nederlandse zanger‘ noemen maar gewoon Rob de Nijs. Dat voelt aan alsof ik er ook helemaal bij hoor en dat doet heel erg goed,” zei Rob de Nijs toen hij z’n onderscheiding in ontvangst mocht nemen uit handen van de consul‐generaal. Deze laatste onderstreepte nog eens uitdrukkelijk wat voor impact de muziek en de figuur van Rob de Nijs had en heeft op de muziekbeleving in Vlaanderen.

Rob De Nijs
Rob De Nijs (L) met zijn award die hij van consul-generaal Gert Heijkoop (R) ontving

Voor de talrijk opgekomen pers en media heeft Rob de Nijs ook de eerste naam bekend gemaakt van een gastartiest die hem zal vergezellen op zaterdag 22 juni in de Lotto Arena in Antwerpen. Die dag viert Rob – met z’n Vlaamse fans – z’n 70ste verjaardag.

“Rob 70 wordt voor mij een heel bijzonder concert. Het is de allereerste keer dat ik met mijn eigen Pur Sang band te gast ben in de Lotto Arena. Een paar weken geleden ben ik daar alvast eens gaan kijken en was onder de indruk van de prachtige concertzaal. Als artiest is het een voorrecht om in zo’n mooie zaal te mogen staan. Uiteraard ga ik die avond al mijn grootste hits spelen en ik zal ook een paar gastartiesten op het podium verwelkomen,” vertelde Rob de Nijs enthousiast.

Wie van de partij zal zijn op Rob 70 is Paul Michiels. Sinds hij eind jaren tachtig met z’n muzikale kompaan Jan Leyers als Soulsister doorbrak, is hij niet meer weg te slaan uit de actualiteit. Zijn herkenbare, doordringende stem maken van hem een unieke artiest met een bijzonder stemgeluid.

Rob 70 vindt plaats op zaterdag 22 juni 2013 in de Lotto Arena in Antwerpen. Samen met z’n live band zingt Rob de Nijs z’n grootste hits en krijgt hij op het podium ook nog gezelschap van o.a. Paul Michiels. Meer gastartiesten worden later aangekondigd.
Tickets voor het concert kunnen online besteld worden via www.teleticketservice.com of telefonisch op 070/345.345.

Nu zondag 7 april zorgt digitale muziekzender MENT TV voor een ROB ZONDAG naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de zanger en zijn concert in de Lotto Arena. Dat betekent een hele dag Rob de Nijs te gast bij presentator Filip D’Haeze!