Nog een extra voorstelling van Rapunzel, de sprookjesmusical in paasvakantie

rapunzel

Het extra staartje aan de reeks voorstellingen van 'Rapunzel, de sprookjesmusical', begint stilaan de proporties aan te nemen van de imposante vlecht van de lieftallige Prinses zelf.

Na de vorige week aangekondigde extra voorstellingen in Stadsschouwburg Antwerpen op 25 februari en op 14 en 15 april 2017, zal 'Rapunzel, de sprookjesmusical' in de paasvakantie ook terugkeren naar Gent.

'Rapunzel, de sprookjesmusical, krijgt met Marc Coessens nog een geknipte brok extra ervaring erbij. Hij zal de rol van kapper Hilbrandt voor z'n rekening nemen. 'Rapunzel, de sprookjesmusical' speelt komende kerstvakantie in Antwerpen en Gent.

Voor Marc Coessens - bij het grote publiek vooral bekend voor zijn rol als dokter Frank Opdebeeck in de succesvolle vtm-soap 'Wittekerke' - betekent het na eerdere rollen in de Music Hall-producties 'Mama Mia', 'Elisabeth', 'The Sound Of Music', Fiddler On The Roof' en 'Ben X', niet alleen een leuke nieuwe uitdaging, maar dus ook een blij weerzien met oude bekenden.

"Of ik de "geknipte" persoon ben voor de rol van kapper, dat moet je achteraf maar aan het publiek vragen, maar ik heb er alleszins veel zin in", aldus Marc Coessens. "In het verleden mocht ik al mooie rollen in Music Hall-producties als 'Mama Mia', 'The Sound Of Music' en 'Ben X' spelen, dus het voelt ook wel een beetje als thuiskomen. We hebben een hele fijne, ervaren cast voor deze 'Rapunzel, de sprookjesmusical' en met Shauni Rau ook een zeer leergierige, talentvolle debutante in de musicalwereld. Uiteraard zal ik haar, waar nodig, bijstaan met raad en daad, of in deze met kam en schaar", besluit een lachende Marc Coessens.

Marc Coessens
Marc Coessens studeerde in 1979 af aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en debuteerde dat jaar in theater Arena in Gent, de bakermat van de Musical in Vlaanderen. Daar stond hij o.a. in 'Chicago', 'Piaf', 'Side By Side by Sondheim', 'Foxtrot', e.a. . Daarna speelde hij bij het Ballet Van Vlaanderen de rol van Pilatus in 'Jesus Christ Superstar' en de musical 'I Do I Do' in het Merksem kamertheater. Na drie jaar Gent ,verhuisde hij weer naar Antwerpen, waar hij gedurende 12 jaar in het Koninklijk Jeugdtheater zou spelen (o.a de rol van Joseph in 'Joseph & the technicolor dreamcoat'). In 1993 werd Marc opgepikt door vtm, om gedurende 15 jaar de rol van dokter Frank Opdebeeck in de serie 'Wittekerke' te spelen. Ondertussen regisseerde hij voor amateurgezelschappen en schreef zelf. Marc speelde in verschillende bedrijfs- en publiciteitsfilms, dubt tekenfilms en andere buitenlandse televisie series, waaronder de rol van Roberto in 'Violetta'. Voor Studio 100 vertolkte hij de rol van Herbert de la Fayette in de jongerensoap 'Amika'. Marc Coessens speelde ook mee in - en bewaart goede herinneringen aan - de Music Hall-producties 'Mama Mia', 'Elisabeth', 'The Sound Of Music', 'Fiddler On The Roof' en 'Ben X'.

(Eerder bericht:)

'Rapunzel, de sprookjesmusical' krijgt een (extra) staartje. Na de eerder aangekondigde voorstellingen in de kerst- en krokusvakantie in Gent en Antwerpen, kunnen jong en oud nu ook op extra dagen genieten van deze musical.

Extra voorstellingen op 28 december in Capitole Gent en op 4 januari 2017 in Stadsschouwburg Antwerpen. 'Voice'-revelatie Shauni Rau debuteert als musicalactrice en kruipt in de huid van Prinses Rapunzel, maar dat is niet haar enige "debuut" in deze productie. Shauni zal voor het eerst ook in het Nederlands zingen voor het grote publiek. Ze zong wel al eens een eigen geschreven Nederlandstalig nummer voor familie en vrienden op de begrafenis voor haar oma, maar in 'Rapunzel, de sprookjesmusical' kan gans Vlaanderen Shauni Rau ontdekken in haar moedertaal. Met oa Thomas Van Goethem (kappersknecht Tobias), Liv Van Aelst (koningin) en Jasmine Jaspers (tovenares Fien), wordt Shauni omringd en ondersteund door een pak musicalervaring, wat haar toch enigszins geruststeld voor dit dubbele debuut. 'Rapunzel, de sprookjesmusical' speelt komende kerstvakantie op 26, 27 en 28 december in Capitole Gent, op 4 januari 2017 en bij het ingaan van de krokusvakantie, op 25 en 26 februari 2017, in Stadsschouwburg Antwerpen.

"Ik vind het best wel eng om te zingen in het Nederlands, want het is toch wat uit m'n comfortzone", zegt Shauni Rau."Ik heb in het verleden wel al enkele Nederlandstalige nummers geschreven en bracht ook een eigen nummer op de begrafenis van mijn oma, maar dat beperkte zich tot familie en vrienden. Door mijn rol in 'Rapunzel, de sprookjesmusical' zal ik nu voor het eerst voor het grote publiek in het Nederlands zingen. Ik vind het wel mooi, want het is toch onze moedertaal, maar ik zal na afloop van de voorstellingen wel in het Engels blijven zingen en schrijven denk ik. Er werd een clipje opgenomen voor het nummer 'Waar blijft mijn prins' uit de musical. Ik ben heel blij met het resultaat, maar ook super benieuwd naar wat de mensen van "Shauni in het Nederlands" vinden", besluit een gezond nerveuze Shauni.

Bekijk hier de clip van 'Waar blijft mijn prins':

Het verhaal
Wie kent het verhaal niet van de prinses ‘Rapunzel’ met de magische lange vlecht, die door haar stiefmoeder – een gemene heks – in een hoge toren wordt opgesloten? Een toren zonder deuren, maar dat houdt een knappe vrijbuiter niet tegen om haar te redden uit de handen van de heks.

Verkleedwedstrijd, meet & greet én Prinsen- en Prinsessenbal!
Zoals stilaan de traditie is, wordt ook ‘Rapunzel, de sprookjesmusical’ véél meer dan gewoon een voorstelling waaraan klein en groot plezier beleven. De Vlaamse cast, de vrolijke liedjes, een flinke dosis humor en de vele extra’s, zoals de verkleedwedstrijd, de uitgebreide meet & greet én het Prinsen- en Prinsessenbal na afloop van de voorstelling, zorgen voor een magische uitstap voor het hele gezin!

Praktisch
Stadsschouwburg Antwerpen
04/01/17 om 11u
25/02/17 om 11u, 14u en 17u
26/02/17 om 11u en 14u
12/04/17 om 14u
13/04/17 om 14u
14/04/17 om 14u
15/04/17 om 14u

Capitole Gent
09/04/17 om 14u

Leeftijd: voor kinderen vanaf 2 jaar
Duur: 75 minuten - zonder pauze
Tickets & info: www.musichall.be

(Eerder bericht:)

'Voice'-revelatie Shauni maakt debuut als musicalactrice en wordt Rapunzel! 'Ik zal maar beginnen sparen voor een lange en vooral stevige vlecht!'

Music Hall en Van Hoorne Entertainment brengen komend theaterseizoen met 'Rapunzel' opnieuw een sprankelende sprookjesmusical voor de hele familie. 'Voice'-revelatie Shauni Rau zal in de huid kruipen van Prinses Rapunzel en mag zich dus opmaken voor haar eerste - en meteen grote - musicalrol. Met oa Thomas Van Goethem (kappersknecht Tobias), Liv Van Aelst (koningin) en Jasmine Jaspers (tovenares Fien), wordt Shauni omringd en ondersteund door een pak musicalervaring. 'Rapunzel, de sprookjesmusical' speelt komende kerstvakantie op 26 en 27 december in Capitole Gent en bij het ingaan van de krokusvakantie, op 25 en 26 februari 2017, in Stadsschouwburg Antwerpen.

"Ik ben héél blij dat ik Rapunzel mag spelen, maar ook super zenuwachtig. Ik heb natuurlijk wel al wat ervaring met zingen, maar het worden mijn eerste stapjes als "actrice". Het was alleszins een hele leuke verrassing toen de mensen van Music Hall me vertelden dat ik de rol van Rapunzel mocht spelen. Ik vond de audities héél fijn om te doen en kijk er enorm naar uit om aan de repetities te beginnen. Ik zal dan ook maar beginnen sparen voor een lange en vooral stevige vlecht zeker?", aldus een immer goedlachse Shauni.

In 'The Voice van Vlaanderen' zorgde Shauni, samen met Sepp, voor dé ultieme "battle"dit seizoen. Hun versie van 'Marvin Gaye' van Charlie Puth ft. Meghan Trainor bezorgde coach Koen Wauters enkele slapeloze nachten, maar nadat hij uiteindelijk toch koos voor Sepp, kruisten Natalia en Bent Van Looy tijdens een pittig pleidooi de degens om de talentvolle Shauni binnen te halen. Ondertussen werd het youtubefilmpje van deze battle al meer dan 2 miljoen!! keer bekeken, wat dit met ruime voorsprong het meest bekeken nummer van heel het Voice-seizoen maakt!

(Eerder bericht:)

Na het succes van ‘Doornroosje’, ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje’, brengt Music Hall in samenwerking met Van Hoorne Entertainment, opnieuw een sprankelende sprookjesmusical voor de hele familie.

Dit keer wordt het aloude verhaal van ‘Rapunzel’ in een nieuw en vrolijk kleedje gestopt, met een Vlaamse cast, veel humor en aanstekelijke meezingliedjes. Zoals de traditie, maar zeker deze 'Rapunzel, de sprookjesmusical' vraagt, krijgt de voorstelling na afloop nog een leuk (en stevig) staartje voor de ganse familie!

'Rapunzel, de sprookjesmusical' speelt komende kerstvakantie op 26 en 27 december in Capitole Gent en bij het ingaan van de krokusvakantie, op 25 en 26 februari 2017, in Stadsschouwburg Antwerpen.

Het verhaal
Wie kent het verhaal niet van de prinses ‘Rapunzel’ met de magische lange vlecht, die door haar stiefmoeder – een gemene heks – in een hoge toren wordt opgesloten? Een toren zonder deuren, maar dat houdt een knappe prins niet tegen om haar te redden uit de handen van de heks.

Verkleedwedstrijd, meet & greet én Prinsen- en Prinsessenbal!
Zoals stilaan de traditie is, wordt ook ‘Rapunzel, de sprookjesmusical’ véél meer dan gewoon een voorstelling waaraan klein en groot plezier beleven. De Vlaamse cast, de vrolijke liedjes, een flinke dosis humor en de vele extra’s, zoals de verkleedwedstrijd, de uitgebreide meet & greet én het Prinsen- en Prinsessenbal na afloop van de voorstelling, zorgen voor een magische uitstap voor het hele gezin!

Praktisch
26/12/16: 14u. en 17u. - 27/12/16: 11u. en 14u. - Capitole Gent
25/02/17 en 26/02/17: 11u. en 14u. - Stadsschouwburg Antwerpen
Leeftijd: voor kinderen vanaf 2 jaar
Duur: 75 minuten - zonder pauze
Tickets & info: www.musichall.be