Mighty Magiswords is primeur voor Cartoon Network

mighty magiswords

Op 6 maart gaat Cartoon Network in Vlaanderen van start met een primeur. Vanaf die dag kan voor het eerst een reeks van de zender zowel op televisie, YouTube, via de app en op de website bekeken worden.

Mighty Magiswords, de nieuwste reeks uit de befaamde Cartoon Network Studios en bedacht door Kyle A. Carozza (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water en Animaniacs), is zo de eerste multiplatformreeks van de zender.

Naast de afleveringen op televisie worden er korte filmpjes getoond in de Cartoon Network Anything app, er zijn vlogs van de hoofdpersonages op het YouTube - kanaal en de microsite bevat tal van leuke spelletjes. Later dit jaar lanceert Cartoon Network nog een unieke Mighty Magiswords - app, voor nog meer interactiviteit!

Mighty Magiswords is vanaf 6 maart elke weekdag om 17u te bekijken op Cartoon Network.

Over de reeks
In Mighty MagiSwords maken we kennis met een tweelingbroer (Prohyas) en – zus (Vambre) die samen het team “Krijgers te Huur” vormen. De twee reizen door een magisch land op zoek naar nieuwe zwaarden en beginnen aan heldhaftige opdrachten waarbij ze hun meest wonderlijke zwaarden inzetten. Maar deze zwaarden zijn alles behalve gewelddadig: elk zwaard heeft namelijk z'n eigen magische en hilarische kracht. Hoe harder het ‘Knorres Knorres Magisword’ wordt gegooid, hoe harder het volume van het geknor van het zwaard en het ‘Uien Magisword’ maakt iemand direct aan het huilen als reactie op de geur. In totaal zijn er dertig grappige zwaarden die voorbijkomen in de serie.

Prohyas is erg vol van zichzelf en gelooft er heilig in dat hij de meest macho en mannelijke zwaardenman is die ooit heeft geleefd. Helaas is dat niet helemaal waar. De MagiSwords ziet hij meer als een verzamelhobby. Zodra iets of iemand verdrietig of in nood is, zal Prohyas altijd direct klaarstaan.

Vambre neemt zichzelf erg serieus als gedisciplineerde zus. Maar ook voor haar geldt: niets is minder waar! Door de zenuwen, haar onhandigheid en haar keurige taalgebruik komt de tweelingzus niet erg serieus en avontuurlijk over.

De multiplatform-serie Mighty MagiSwords zit boordevol avontuur, humor en magie. Samen met de vele andere personages beleven Prohyas en Vambre iedere aflevering weer hilarische avonturen.