Link van de maand

Oktober 2017 - Week van de smaak

week van de smaak

Tijdens de elfde Week van de Smaak staat ‘De Smaak van Morgen’ centraal. Tussen 16 en 26 november denkt Vlaanderen bewust na over hoe onze eetmomenten er in de toekomst zullen uitzien.

September 2017 - Oprechtopreis

oprechtopreis

Hoe komt het dat stoel 31C veel meer kan kosten dan identieke stoel 31A? En hoe zorg je er dan voor dat jij op 31A terecht komt? Joker legt het woord “eerlijk” in “heerlijke reiservaring” bloot.

Augustus 2017 - Ik heb een vraag

ik heb een vraag

Heb je een vraag? Dan ben je bij 'IkHebEenVraag' op de juiste plek! Stuur hem door en zij bezorgen hem aan de juiste wetenschapper. Deze stuurt je zo snel mogelijk een antwoord. Snuister ook eens door het archief van eerder gestelde vragen: wie weet vind je daar je antwoord al!

Juli 2017 - Refugee Walk

refugee walk

Op 24 september 2017 vindt de tweede Refugee Walk plaats: een wandeling doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen. Mét en voor vluchtelingen en asielzoekers. De wandeling wordt georganiseerd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen is een organisatie die zich inzet voor mensen op de vlucht.

Je kunt deelnemen en met een eigen team meestappen en je hiervoor laten sponsoren. Er staan bedragen aangegeven, maar je kan ook zelf een bedrag kiezen (giften vanaf 40 euro zijn aftrekbaar van de belastingen).

Juni 2017 - Teleblok

teleblok

De blok en examens staan voor de deur. Voor veel studenten een periode van slapeloze nachten, vragen, zorgen en vooral veel stress. Teleblok, de gratis en anonieme hulplijn van CM, ook bereikbaar voor studenten en hun omgeving.

Mei 2017 - Clicksafe

childfocus

Het Internet is vandaag de dag dè place to be. Kan jij je voorstellen hoe je leven er zonder je computer, gsm of internet zou uitzien? Moeilijk hè. Het zou in elk geval heel anders zijn.

April 2017 - Cleane Kleren

cleane kleren

Heb jij ook een sportoutfit van Adidas, Nike, Puma of Reebok of een ander bekend sportmerk? Dan is de kans groot dat het gemaakt werd aan andere kant van de wereld: in Cambodja, Bangladesh, China of Indonesië.

Maart 2017 - Go Strange

go strange

Je bent jong en je wil naar het buitenland om er een andere cultuur te ontdekken, om nieuwe mensen te ontmoeten, om een taal te leren, vrijwilligerswerk te doen, te studeren of stage te lopen … Maar hoe pak je zoiets aan?

Februari 2017 - Ecosia

ecosia

Iets opzoeken? Een overgrote meerderheid tikt automatisch zijn zoekterm in op Google. Hier en daar is er iemand die een alternatieve zoekmachine gebruikt. Maar ken je Ecosia al.

Januari 2017 - Globelink

globelink

Jeugddienst Globelink is een landelijke jeugddienst die samen met jongeren in de vrije tijd projecten op poten zet vanuit een mondiale, duurzame invalshoek.

Pagina's