Kleurrijk en overweldigend Zingpaleis Tropical in Hasselt

zingpaleis

De Romeo’s maakten van de zevende editie van Het Zingpaleis opnieuw een topeditie. En met hulp van Jennifer Ewbank, Lody Bernal, Belle Perez en Frans Bauer maakten ze er een twee en een half uur durend tropisch ambiancefeestje van!

Nog voor aanvang hadden verscheidene fans rijen dik voor het podium postgevat, waardoor iedereen op het middenplein mee rechtmoest. Vorig jaar heel veel mensen in het wit, de oproep van dit jaar om in tropicalstijl naar de Ethias Arena af te zakken werd iets minder massaal opgevolgd. Al waren er zeker een heleboel fans die wel de moeite gedaan hebben. Een enkeling zelfs prachtig in copacabana-veren, excentriek met een palmboom op de rug of gedurfd in bikini.

Meer bikini’s waren er trouwens ook op het podium te bewonderen. De Miss België kandidates defileerden tijdens één van de songs van de Romeo’s, en af en toe namen er ook dames plaats in de jacuzzi die deel uitmaakte van het podium. Na afloop doken ook Chris, Davy en Gunther zelf in het warme bubbelbad.

“Het Zingpaleis is voor ons de afsluiter van een Romeo's-jaar. We doen dat nu voor de zevende keer, een speciale show voor onze fans, vrienden, collega’s en familie. Alle mensen die wij graag hebben zijn erbij. In de Ethias Arena hangt er zo’n speciale Zingpaleis-sfeer. Ik kan het niet beter omschrijven”, zegt Romeo Davy Gilles.

“Pas op, dit is topsport. Bijna drie uur geven wij van jetje. We hebben dit jaar voor het thema Tropical gekozen. Een aangepast repertoire, dat wil zeggen dat we ons hebben moeten focussen op de Spaanse en Portugese songteksten. Drie dagen hebben we daaraan gerepeteerd. Amai”, zegt Gunther Levi opgelucht.

De Nederlandse Jennifer Ewbank was de eerste gaste. Samen met de Romeo’s zong ze ‘Tuintje in mijn hart’. Ze imponeerde met ‘Hallelujah’, een liedje dat ze opdroeg aan de vorige week overleden zanger Leonard Cohen. Hopelijk heeft ze Vlaanderen ook kunnen overtuigen met haar eigen werk. Haar eerste, Nederlandstalige single ‘Vuur’ werd alleszins bijzonder goed onthaald door het Zingpaleispubliek. Een plons maken in de jacuzzi zat er helaas niet in, want twee dagen geleden brak ze haar teen, waardoor ze momenteel met een gipsverband - voor de gelegenheid in een Belgische driekleur - rondloopt.

Tweede gast Jody Bernal opende met ‘Maria’ (un dos tres) en zijn wereldhit ‘Que si que no’, maar mocht later op de avond nog eens opnieuw opdraven aan de zijde van Belle Perez. Met haar scoorde hij namelijk ook ooit de hit ‘Me and you’. “Het is altijd fijn om Belle terug te zien. Samen hebben wij een mooi verhaal geschreven met ‘Me And You’. Binnenkort wordt ze mama. Wel, ik ben recent ook vader geworden, dus misschien is het een mooi moment om hier backstage wat tips uit te wisselen. Oh, wat blijft ze toch leuk hé!”, liet Jody zich ontvallen.

De hoogzwangere Belle zong vervolgens nog uit eigen werk (‘El mundo bailando’ en ‘Enamorada’) en bracht een Gipsy-medley.

Als laatste gast was er nog Frans Bauer, die opende met ‘Samen in een bubbelbad’, samen met De Romeo’s. Na ‘Een beetje verliefd’ ging het publiek pas echt uit de bol op de tonen van een hitmedley en werd de zoveelste polonaise van de avond een feit.

De Romeo’s plaatsten zelf de kers op de taart met nog enkele stomende medleys en sloten af met ‘Viva De Romeo’s’ en de belofte dat ze volgend jaar opnieuw present zijn voor een achtste editie van Het Zingpaleis. De datum wordt binnenkort bekendgemaakt, hou dus www.hetzingpaleis.be en de Facebook-pagina in de gaten. 

Voorafgaand aan Het Zingpaleis was er ook nog de uitreiking van de Story-Awards. Lees daarover alles in dit artikel.

Setlist
1. Played Alive (intro/instrumental)
2. Rio / Ritmo / Cuba / Que Sera / Bamboleo
3. La Vida / Copacabana / She Bangs
4. Tuintje in mijn hart (Jennifer Ewbank + De Romeo's)
5. Vuur (Jennifer Ewbank)
6. Hallelujah (Jennifer Ewbank)
7. Let's Get Loud (Jennifer Ewbank)
8. Maak me gek / Ik leef niet meer voor jou / Ik heb de hele nacht
9. Sirtaki / We gaan naar Rio
10. Julia / Waanzin / Cabrio
11. Un Dos Tres (Jody Bernal)
12. Que Si Que No (Jody Bernal)
13. A Brand New Day / Village People Medley / YMCA / In The Navy / Together / Go West / You Can't Stop The Music / YMCA
14. Foute medley
15. El Mundo Bailando (Belle Perez)
16. Me And You (Belle Perez + Jody Bernal)
17. Enamorada (Belle Perez)
18. Gipsy Kings Medley (Belle Perez)
19. Wij gaan swingen (défilé Miss België finalistes)
20. Macarena / Lambada / Nosa / Balada
21. K3 Medley
22. Samen in 'n bubbelbad (Frans Bauer mét De Romeo's)
23. Beetje verliefd (Frans Bauer)
24. Toppers-medley (Frans Bauer)
25. Ghostbusters / Uptown Funk
26. Reach Out / Funky Town / I Never Say Goodbye / Que Sera / Non Stop Dance / Can't Take My Eyes Of You
27. Disco samba
28. Bis: Viva De Romeo's