Karrewiet Kampioen bodspel nu verkrijgbaar

karrewiet

Karrewiet Kampioen is een nieuw spel dat in de eerste plaats bedoeld is voor meisjes en jongens van 8 tot 12 jaar, maar ook voor de iets oudere deelnemers en de ouders wordt het spelplezier gegarandeerd.

Karrewiet Kampioen is ontwikkeld door experts van "Just Games" (De Slimste Mens, Eigen Kweek, De Mol) en is een educatief bordspel gebaseerd op het populaire jeugdjournaal. Een innovatieve, spannende gameplay op een bloedmooi speelveld zorgt voor eindeloos spelplezier voor heel de familie!

Wie werd dit jaar de beste voetballer? Hoe is het om buiten te leven bij een temperatuur van -20 graden? Wat voor ervaringen hebben kinderen in Aleppo achter de rug? En waar zijn onze panda’s momenteel mee bezig? Het zijn slechts enkele onderwerpen die de laatste weken werden beantwoord in Karrewiet, het jeugdjournaal dat al sinds 2002 elke weekdag op Ketnet te zien is, met ook nog eens een samenvatting op zaterdag en zondag. Enkel tijdens de schoolvakanties moeten we het even zonder stellen. Just Games, dé expert rond adaptaties van bekende Vlaamse en Nederlandse tvprogramma’s, brengt nu Karrewiet Kampioen uit, een innovatief, knap vormgegeven bordspel op de markt dat er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook spannende gameplay combineert met een boeiend educatief element. Vanzelfsprekend hebben we zowel recensie- als wedstrijdexemplaren voor jullie beschikbaar

Over het tv-programma Karrewiet
Eén van de bekendste merknamen voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is zonder enige twijfel het bekendste Vlaamse jeugdjournaal ooit. Het viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag en wordt al sinds zijn programma volledig gemaakt op de VRT-nieuwsdienst. De uitzendingen worden gepresenteerd door de achtergrondstemmen van veelal bekende journalisten, terwijl ook kinderen zelf geregeld aan het woord worden gelaten. Dankzij de gemakkelijk te degusteren duur van 8 minuten (10 minuten voor het weekendoverzicht) en de vlotte taal, blijft de inhoud heel bevattelijk, zonder ooit te simpel te worden. Bovendien zorgt de blooperrubriek Anders bekeken of het Karrewietlied dat De week van Karrewiet kenmerkt altijd voor een unieke extra die de meeste kinderen nog lang bijblijft. Dat Karrewiet ondertussen een haast legendarische status heeft gekregen, is dan ook niet verwonderlijk.

Over het spel
Een blik op het bord en je weet het al: Karrewiet Kampioen is zeker geen doorsnee bordspel! Zelfs de pionnen zien er fantastisch uit. Verschillende onderdelen moeten tijdens het spel verzameld worden. Dat gebeurt aan de hand van zes verschillende categorieën (Dieren, Sport, School, Showbizz, Wereld en Wetenschap), die allemaal een zijde van een zeskleurige kubus vormen. Er zijn drie soorten vragen: open vragen, meerkeuzevragen en waar-of-niet-vragen. Ze staan afgedrukt op maar liefst 120 quizkaarten, maar niet alleen kennis is belangrijk: er is ook nog eens een tactisch element. Omdat een pion maar in een enkele richting kan lopen, moeten de deelnemers ook nog eens proberen om de richtingstenen te veranderen in hun voordeel. Daardoor blijft Karrewiet Kampioen erg boeiend om te spelen – ook voor de ouders en ietwat oudere deelnemers. Wie als eerste alle zes kubuskleuren heeft verzameld en de finish bereikt, wint het spel! 

Technische details
Doelgroep: jongens / Meiden 8 – 12 jaar en ouder en hun ouders of verzorgers
Aantal deelnemers: 2 tot 4
Gemiddelde speelduur: 45 minuten
Verkrijgbaar vanaf: 16 januari 2017
Consumenten adviesprijs: € 24,99