In de kijker

Ayoob Ghalib: “Hier geboren of niet, vreemdeling ben je voor eeuwig”

Jongeren met een migratieachtergrond voelen zich vaak niet compleet thuis in onze samenleving. Ze kampen met discriminerende uitspraken of voelen zich minderwaardig tegenover de autochtone bevolking. Hierdoor zullen ze zich minder snel als Belg identificeren. Daarnaast is het ook zo dat ze ook niet kunnen terugvallen op hun land van herkomst omdat ze daar dan als buitenlander worden gezien, ‘geen echte’, zeg maar. Het resultaat hiervan? Ze voelen zich nergens echt thuis.

Drop-outs (5) “Mijn middelbare school heeft mijn toekomst verpest”

Ruim 10 procent van de Vlaamse jongeren verlaat het secundair onderwijs zonder diploma. In Antwerpen ligt het aantal schoolverlaters zelfs op 20,9 procent. Reporters Philippe en Helena interviewden de drop-outs. Het laatste deel: Tessa.

Drop-outs (4): “Stoppen met school was een sprong in het duister”

Ruim 10 procent van de Vlaamse jongeren verlaat het secundair onderwijs zonder diploma. In Antwerpen ligt het aantal schoolverlaters zelfs op 20,9 procent. Reporters Philippe en Helena interviewden de drop-outs. Deel 4: Lenny.

Drop-outs (3): “Zonder diploma word je minder gewaardeerd op de werkvloer”

Ruim 10 procent van de Vlaamse jongeren verlaat het secundair onderwijs zonder diploma. In Antwerpen ligt het aantal schoolverlaters zelfs op 20,9 procent. Reporters Philippe en Helena interviewden de drop-outs. Deel 3: Laura.

Drop-outs (2): “Mijn slechte thuissituatie weerspiegelde zich in mijn schoolresultaten”

Ruim 10 procent van de Vlaamse jongeren verlaat het secundair onderwijs zonder diploma. In Antwerpen ligt het aantal schoolverlaters zelfs op 20,9 procent. Reporters Philippe en Helena interviewden de drop-outs. Deel 2: Enio.

Drop-outs (1): “Mijn gebrekkige kennis van het Nederlands was een barrière”

Ruim 10 procent van de Vlaamse jongeren verlaat het secundair onderwijs zonder diploma. In Antwerpen ligt het aantal schoolverlaters zelfs op 20,9 procent. Reporters Philippe en Helena interviewden de drop-outs. Deel 1: Milad.

Homoseksualiteit bij moslimjongeren: "Je moet voor jezelf durven kiezen"

Veel Vlaamse holebi-jongeren durven niet uit de kast te komen. Ze zijn bang voor de reacties van vrienden en familieleden. Ook voor moslimjongeren is dit vaak een struikelpunt. S. (17), een biseksuele tiener, en Abdellah Bijat (23), homoseksueel en eerste ereheer Mister Gay 2016, beiden van Noord-Afrikaanse afkomst, doen hun verhaal.  

Aster Breekweg (20): "Van jezelf leren, dat gaat niet vanzelf"

Op social media worden gevoelige onderwerpen zoals eetstoornissen en self-love steeds meer besproken. Met de opkomst van #elklijfeenschoonlijf komen vrouwen en mannen op voor hun lichaam. Volgens de twintigjarige Aster Breekweg uit Lint is self-love geen taboe meer, hoewel de werkelijke waarheid erachter nog steeds wordt achterhouden. Aster begon zes maanden geleden een Engelstalige blog, The Pioneer, waarop ze haar reiservaringen en self-love-proces deelt.

Antwerpse vrijwilligers in de bloemetjes gezet

Op vrijdag 2 maart organiseerde Stad Antwerpen het evenement 'Jump For Joy' om alle vrijwilligers van jeugdorganisaties te bedanken. In de parkloods in Park Spoor Noord konden de jongeren zich naar hartelust uitleven op verschillende  springkastelen en andere spelelementen. Onze reporter Samir ging ze één voor één met alle plezier eens testen. De avond zette de week van de vrijwilliger in, die nog loopt tot 11 maart.

Waarom praten over mentale problemen zo moeilijk is

Mentale problemen zijn vandaag een zeer grote kwestie in de media. Zowel volwassenen en jongeren kampen hiermee en het lijkt een probleem dat groter wordt en toch kunnen sommige mensen dit geen plaats geven. Waarom is het nu juist zo een probleem om hierover te praten? Waarom kijken mensen nu zo vreemd naar dit onderwerp? Wij hebben een jongen (16) geïnterviewd die zijn ervaring wilde delen met ons. Hij verkoos liever om anoniem te blijven.   

Pagina's