I Love The 90's - The Party maakt line-up bekend

90's

DJ Ward, Zippora, Ice MC, DJ Peter Project, Pat Krimson, 2 Fabiola & Friends, Vengaboys, en legendarische Cherry Moon komen op 8 april naar Hasselt.

Vorige week flitste An Lemmens presentator Staf Coppens met zijn gezin terug naar 1993 en de tijd van Game Boys, Buffalo's en Baywatch. “De nineties zijn hotter dan ooit. Vooral bij jongeren. We zagen het al de voorbije Pokémon-zomer en we voelen het momenteel ook aan de ticketverkoop voor I love the 90’s. Mensen willen ons feestje niet missen en als ik de line-up zie, kan ik ze geen ongelijk geven”, zegt medeorganisator Kris Bloemen.

Ook al zingen de legendarische Vengaboys ‘We’re going to Ibiza’, op zaterdag 8 april komen de originele Bengaboys (zo spreekt u dat uit) Kim, Dennis, Robin en cowboy Donny naar de Hasseltse Ethias Arena, voor een vette ‘We like to party!’, met veel ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’, ‘Up and down’.

Pat Krimson
Wie niet mag ontbreken op de 10de editie van I love the 90’s, is Zonhovenaar en AtmoZ-resident-dj Pat Krimson. “Ik besta dankzij de jaren negentig, maar het verjongde publiek zorgt ervoor dat Patje hip en cool blijft. Ik merk dat aan de reacties. Die jonge gasten volgen mij en pas op; die zijn ook mee met wat ik nu aan het maken ben hé!”

Patje bruist van de energie. Hij is nu al klaar voor I love the 90’s. “’Paranoid in Moscow', ‘Taboo Bells’, 'My Playground’, ik speel ze allemaal. Samen met Loredana komen ook de 2 Fabiola-hits (‘Lift U Up’, ‘Magic Flight’, ‘I’m On Fire') voorbij in een compacte set. En dan is er nog het stukje ‘Friends’. Daarvoor heb ik van de organisatie carte blanche gekregen en mag ik mijn goesting doen om gasten uit te nodigen. De mensen moeten de Facebook-pagina en de website van I love the 90’s maar goed in de gaten houden en dan komen ze het te weten.”

Eurodance
Praten we over muziek van de jaren negentig, dan komen we naast de pop en rock ook uit bij de Eurodance. “Het is een smeltkroes van verschillende stijlen; House, Pop, New Beat, Disco, Freestyle, Hiphop en Trance”, zegt DJ Ward, die straks voor de 10de keer resident-dj is en Master of Ceremony.

Ook op het podium krijgt het Eurodance-verhaal een verlengstuk; Ice Mc brengt ‘Think about the way’ en ‘It’s a rainy day’ mee. De bloedmooie Zippora komt langs met ‘Lotus Eater’, een hit die ze scoorde einde jaren negentig. En wat gedacht van DJ Peter Project, die een nummer één hit scoorden met ‘2 New York’. Ook zij zijn in Hasselt van de partij.

Cherry Moon
Voor wie uitging in de jaren negentig, was de Lokerse discotheek Cherry Moon het absolute walhalla. Je moet de Cherry Moon Trax niet shazammen om ze te herkennen. Een paar seconden zijn voldoende. Op I love the 90’s komt die legendarische sfeer opnieuw tot leven. “Het volstaat om ‘Hasselt’ in te typen op je gps, als je het wil meemaken”, klinkt het bij de gasten van Cherry Moon.

Headliner
“De affiche is compleet, op de headliner na. Die maken we binnenkort bekend. Traditioneel gaan wij voor een grote naam die nooit eerder te zien was in België. Denk maar aan de terugkeer van Scooter, 2 Unlimited, de doortocht van Hanson of het herenigde Five. De grootste 90’s party van Europa vraagt een grote naam en in die grootorde mag je hem gaan zoeken”, klinkt het bij de organisatie.

Op www.ilovethe90s.be bestel je je tickets voor de 10de editie. Die vindt plaats op zaterdag 8 april in de Hasseltse Ethias Arena, met optredens van Vengaboys, Pat Krimson, 2 Fabiola & Friends, Ice Mc, DJ Peter Project, Zippora en Cherry Moon. DJ Ward is MC en verzorgt de party tussen en na de optredens.

(Eerder bericht:)

De ticketverkoop is gestart voor de 10de editie van ‘I love the 90’s – The party’, die plaatsvindt op zaterdag 8 april in de Ethias Arena te Hasselt. Om de start van de ticketverkoop wat extra spankracht te geven, zijn er 10 duotickets verstopt in Vlaanderen.

Op de officiële Facebook-pagina van ‘I love the 90’s – The party’ verschijnen er maandagmorgen tips en foto’s die de zoektocht naar de tickets moeten vergemakkelijken. Wie zo één van de 10 verstopte enveloppen als eerste vindt, krijgt een duoticket voor de 10de editie en een exclusieve backstage ontmoeting met de artiesten. Is het zoeken niet aan jou besteed, maar wil je wel naar de party gaan en zeker zijn van je tickets, bestel dan maandagmorgen je tickets op www.ilovethe90s.be

Meer dan 200.000 90’s-lovers waren de voorbije jaren te gast op de grootste 90’s party van Europa. “We hebben een trouw publiek opgebouwd doorheen de jaren. De grote massa komt uit eigen land, maar Polen, Duitsers, Nederlanders, Engelsen, Spanjaarden, Portugezen, Fransen, Zwitsers, Hongaren en nog een rits nationaliteiten, vinden vlotjes de weg naar onze party. Wat we de voorbije jaren gehoopt hadden, is ook gebeurd. Ons publiek is doorheen de jaren verjongd. De grootste groep aanwezigen zijn jongeren, tussen 19 en 25 jaar. De 2de grootste groep zijn de dertigers. Je moet met andere woorden niet in de jaren ’90 op stap zijn geweest, om de sfeer en de muziek van toen goed te vinden”, klinkt het bij de organisatoren.

Op zaterdag 8 april krijgt iedereen opnieuw de kans om meegezogen te worden in de ultieme 90’s beleving, want dat is waar de party voor staat. “DJ Ward speelt bij ons alleen maar de vetste 90’s schijven. Met een verrassende show en met nieuwe mixen, zorgt hij opnieuw voor een onvergetelijke avond. Uiteraard zorgen we voor een knallende line-up, maar de namen van de artiesten worden later op het jaar bekendgemaakt. Omdat we jarig zijn, mag het ook iets extra zijn en daar gaan we voor zorgen!” voegen de organisatoren er nog aan toe.

Na de Pokémon Go-hype – by the way, Pokémon is ook nog zo’n typisch jaren 90 fenomeen - kan er vanaf maandag 10 oktober volop gezocht worden naar 10 duotickets voor ‘I love the 90’s – The party’, die verstopt werden in Vlaanderen. Maandag kan je op de Facebook-pagina van de party tips terugvinden die je moeten helpen in je zoektocht naar de kaartjes. Wie ze vindt mag het wereldkundig maken met een foto, gevolgd door de hashtag #ILT90S. Hij of zij wint niet alleen een duoticket maar ook een backstage ontmoeting met alle artiesten.

‘I love the 90’s – The party’ vindt plaats op zaterdag 8 april in de Ethias Arena te Hasselt. Tickets voor de 10de editie kan je bestellen vanaf maandag 10 oktober om 10.00 uur via www.ilovethe90s.be