Hooverphonic in Wonderland Tour

hooverphonic

Na vorige uitverkochte tournees komt Hooverphonic in 2017 terug naar de Belgische concertzalen, bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en de intrigerende, karaktervolle stemmen van Pieter Peirsman, Kimberly Dhondt en Nina Sampermans.

De set zal opgebouwd worden uit nieuwe én oude hits, de laatste soms dicht aanleunend bij het origineel of in een totaal ander jasje gestoken. In deze tour zullen ze ook halthouden in Capitole Gent op zaterdag 29 april 2017.

Hooverphonic bestaat twintig jaar. Dat werd gevierd met de release van hun negende studioalbum ‘In Wonderland’: een collectie singles met meerdere vocalisten met o.a. Emilie Satt (‘Badaboum’), Janie Price aka Bird (‘I Like The Way I Dance’), Felix Howard, Litlo Tinz, Christa Jerôme, Tjeerd Bomhof, enz.

De eerste single uit dat album, ‘Badaboum’, steeg na de release meteen naar de top van de charts en stond gedurende vijf weken op #1 in de nationale airplay charts. Een maand na de release van ‘In Wonderland’ kregen Alex Callier en Raymond Geerts een Dubbele Gouden Plaat voor het album én de single! Ook de nieuwe single ‘I Like The Way I Dance’ werd intussen goed opgepikt en stijgt door in de nationale charts.

In de twee decennia van haar bestaan verwerft Hooverphonic zich een legendarische status in eigen land. In België is de groep niet alleen een gekoesterd muzikaal instituut, maar ook al twintig jaar een ware hitmachine.

Zaterdag 29 april 2017, 20.00u, Capitole Gent. Kaarten kosten 35, 40 en 45 euro.