Golden Earring komt naar Deinze (Brielpoort) en Hasselt (Ethias theater) in voorjaar 2017

golden earring

Op algemeen verzoek komt Golden Earring volgend jaar terug naar ons land, voor twee unieke concerten mét afterparty. De band staat op vrijdag 14 april in de Brielpoort te Deinze en op zaterdag 15 april spelen ze in het Ethias Theater in Hasselt.

In 1961 zag de Nederlandse rockband The Golden Earrings – hun naam wijzigde in 1969 naar Golden Earring – het levenslicht en vandaag is ‘de oudste rockband van de Benelux’ nog steeds hyperactief. Sinds 1970 zijn zanger Barry Hay, drummer Cesar Zuiderwijk, gitarist George Kooymans en bassist Rinus Gerritsen samen onderweg, een nagenoeg uniek feit in de internationale rockwereld. De bandleden hebben hun muzikale vriendschap de voorbije jaren uitvoerig gevierd. Zo verscheen er in 2011 een nieuw album, dat Golden Earring opnam met producer Chris Kimsey, een man die in het verleden samenwerkte met de Rolling Stones. In datzelfde jaar bracht de Nederlandse TNT Post een speciale postzegel uit naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de band. In het Haags Historische Museum opende toen ook een tentoonstelling die de voorbije halve eeuw van de groep uitvoerig in beeld bracht. Over het ontstaan van Golden Earring is er altijd al discussie geweest. Officieel is dat 1961, maar de band zelf houdt het liever op 1965, omdat ze toen pas hun eerste single ‘Please Go’ uitbrachten.

'Radar Love', 'Twilight Zone', 'When The Lady Smiles'… de Nederlandse rockband Golden Earring heeft een aantal iconische songs op het palmares staan én een carrière van ondertussen meer dan een halve eeuw om U tegen te zeggen.

Ze spelen nog steeds in de klassieke formatie zoals in de hoogdagen van de classic 70’s rock. Met zanger Barry Hay, George Kooymans op gitaar, Rinus Gerritsen aan de bas en Cesar Zuiderwijk op drums. Gemiddelde leeftijd van deze rockers: 68, maar op het podium nog altijd even bevlogen als 30 jaar geleden. De songs die ze brengen zitten in elke vezel van hun lijf geprent en wat je telkens weer hoort én voelt, zijn vier muzikanten die blindelings op elkaar zijn ingespeeld.

In 2015 lieten ze hun kunnen zien in de AB in Brussel en De Roma in Borgerhout; beiden volledig uitverkochte concerten. Geheel terecht overigens, want de live optredens van Golden Earring - één van de langst bestaande rockbands ter wereld - zijn een feest van begin tot einde en een balsem op elk rockershart.

Wie Golden Earring aan het werk wil zien, kan tickets bestellen voor vrijdag 14 april (Brielpoort Deinze) en zaterdag 15 april (Ethias Theater Hasselt), via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Bestel tijdig, want de band speelt maar twee keer, inclusief afterparty.