"Goal - The Football Experience": unieke training met Imke Courtois

goal

De tijd dat voetbal zowat een exclusieve mannenzaak was, ligt al een tijdje achter ons. Steeds meer meisjes vinden vlot de weg naar de voetbalclubs en oefenen deze sport als hobby of professioneel uit.

De expo 'Goal! The Football Experience' wil het vrouwenvoetbal in België nog een extra duwtje in de rug geven, door de organisatie van een wel heel speciale voetbaltraining voor vrouwen. Op woensdag 15 maart zullen in de Nekkerhal in Mechelen initiaties SenseBall plaatsvinden, onder leiding van Red Flame Imke Courtois en de internationaal gerenommeerde voetbaltrainer Michel Bruyninckx. Profclubs zoals AC Milan, FC Metz, Lille OSC, RSC Anderlecht, KRC Genk en Juventus FC werken met de SenseBall, maar ook Dries Mertens en voormalig Gouden Schoen-winnaars Steven Defour en Sven Kums, zijn mooie voorbeelden van Belgische spelers die op jonge leeftijd trainden met de SenseBall en daar momenteel nog steeds de vruchten van plukken.

Alle vrouwelijke bezoekers van de expo van 7 tot 77 jaar mogen deelnemen op 15 maart, maar moeten zich wel op voorhand HIER inschrijven via www.goal-belgium.be. 

Bekijk hier de oproep van Imke Courtois:

(Eerder bericht:)

De interactieve expo ‘Goal! The Football Experience’ is een schot in de roos, waarbij niet enkel de doorwinterde voetbalfans massaal afzakken naar de Nekkerhal in Mechelen.

De aanwezigheid van het gezellige sportcafé, een uitgebreid Belgisch luik en vooral de 'Fun Zone' met computergames, kickertafels en uitdagende voetbalattracties, maakt van 'Goal! The Football Experience' duidelijk een ideale gezinsuitstap. Organisator Benelive Entertainment anticipeert alvast op de steeds stijgende bezoekersaantallen en verlengt de grootste voetbalexpo ter wereld tot en met 28 mei.

"Zoals verwacht en verhoopt, is 'Goal! The Football Experience' tijdens de krokusvakantie op kruissnelheid gekomen. Het is gezellig druk in de Nekkerhal en om elke bezoeker een aangename 'football experience' te kunnen bieden, én aan de alsmaar stijgende vraag te voldoen, hebben we beslist de expo te verlengen tot en met 28 mei", zegt Kris Bloemen van organisator Benelive.

"Het is de eerste keer dat een dergelijke voetbalexpo georganiseerd wordt in ons land en dus moet je de mensen echt weten te overhalen om dit te komen ontdekken en ervaren. We zijn zeer blij met de positieve reacties en merken dat de toevoeging van een Belgisch luik, een 'Fun Zone' en een gezellig sportcafé aan het internationale gedeelte, enorm gewaardeerd wordt door onze bezoekers. Het enige probleem waarmee we hen opzadelen, is de keuze van hun 'dream team'. Het is blijkbaar hartverscheurend voor velen, om uit al de legendarische spelers waarvan er op de expo unieke en originele items te ontdekken zijn, een 'ideale 11' samen te stellen die het tegen de computer kan opnemen. De discussies, vooral tussen de verschillende generaties, over het al dan niet inpassen van Di Stefano, Garrincha, Maradona, Pelé, Cruijff, Zidane, dan wel Ronaldo en/of Messi, laaien soms hoog op, maar zijn heerlijk om volgen", besluit Kris Bloemen met een glimlach.

"Elke voetballiefhebber moet hier geweest zijn!"
Piet den Boer - Europacupwinnaar KV Mechelen1988

"Je ziet hier dingen die je normaal nooit te zien zou krijgen. Een absolute aanrader!"
Davino Verhulst - Sporting Lokeren

"Geweldig, een avontuur waar iedereen van zou moeten genieten!"
Jos Willems - radioverslaggever

‘Goal! The Football Experience’ neemt de bezoekers mee op een boeiende trip doorheen de meest legendarische momenten van het wereldvoetbal. Het leerrijke en interactieve pad van de expo, ligt bezaaid met unieke en originele items die de geschiedenis van het wereldvoetbal kleurden. Van trofeeën, medailles, shirts van legendarische voetbalhelden als Garrincha, Lionel Messi, Eusébio, David Beckham, Jean-Marie Pfaff, Zinedine Zidane, Raúl, Roberto Baggio en Cristiano Ronaldo, de eerste voetbal, historische tenues van oa Pelé, Cruijff, Beckenbauer en Maradona, tot zelfs de voetbalschoenen van Ronaldinho en Lilian Thuram.

Belgisch luik, ‘Fun Zone’ en sportcafé
Speciaal voor de doortocht van ‘Goal! The Football Experience’ in België, werd er een uitgebreid Belgisch luik aan deze internationale expo toegevoegd. Zo is er een zone waarin de historiek van ons nationale voetbalelftal belicht wordt en krijgt u in de aansluitende zone info over de clubs in de Jupiler Pro League en Proximus League (1ste klasse A + B). Sportieve bezoekers mogen zich dan weer verheugen op uitdagende voetbalattracties in de extra ‘Fun Zone’ en kunnen zich daar ook uitleven aan de kickertafels of computergames. Na afloop van de expo, kan u in het sportcafé nog gezellig nakaarten over uw 'football experience'.

‘Goal! The Football Experience’ nog tot en met 28 mei 2017 in de Nekkerhal in Mechelen. Tickets & info: www.goal-belgium.be 

(Eerder bericht:)

De expo 'Goal! The Football Experience', die vanaf 15 februari 2017 neerstrijkt in de Nekkerhal te Mechelen, gaat samen met Liverpool-keeper Simon Mignolet op zoek naar de populairste voetballer op de Belgische velden.

Elke speler of speelster vanaf 16 jaar maakt kans. Amateur of prof, in welk verbond dan ook, maakt niet uit… De 'People's GOAL Award' is de eerste algemene voetbalprijs waarin niet enkel kwaliteit, maar ook karakter, verdienste en integriteit beloond kunnen worden én waarin de stem van het volk de doorslag geeft! De winnaar of winnares van deze eerste 'People's GOAL Award', krijgt niet enkel een prachtige award uitgereikt door Simon Mignolet, maar wordt door Simon ook uitgenodigd om met 2 personen een wedstrijd van Liverpool FC bij te wonen in het legendarische Anfield.

Op 18 januari 2017 wordt de Top 20 bekendgemaakt van spelers/speelsters die tot dan toe het meeste stemmen wisten te verzamelen. Vanaf 18 januari kan er dan enkel nog op die 20 namen gestemd worden, dus aarzel niet om je stem uit te brengen op jouw favoriet.

Stemmen voor de 'People's GOAL Award' kan vanaf nu via www.goal-belgium.be!

Bekijk de oproep van Simon Mignolet:

 

(Eerder bericht:)

Van 15 februari tot en met 30 april 2017 strijkt de grootste voetbalexpo ter wereld neer in België en tovert de Nekkerhal in Mechelen om tot het Walhalla van elke voetbalfan voor ‘Goal! The Football Experience’.

Dit is een unieke, ervaringsgerichte en interactieve expo gewijd aan het wereldvoetbal en biedt de bezoekers een ongeziene collectie van originele items en sport memorabilia. Speciaal voor de doortocht in België, zal er ook een uitgebreid Belgisch luik, een ‘Fun Zone’ met uitdagende voetbalattracties én een gezellig themacafé worden toegevoegd aan de expo, waardoor ‘Goal! The Football Experience’ een unieke beleving wordt voor het ganse gezin! Tickets & info: www.goal-belgium.be 

‘Goal! The Football Experience’! neemt de bezoekers mee op een boeiende trip doorheen de meest legendarische momenten van het wereldvoetbal, plaatst hen er middenin en laat hen deze ervaren alsof ze er zelf bij waren. Het leerrijke en interactieve pad van de expo ligt dan ook bezaaid met unieke en originele items die de geschiedenis van het wereldvoetbal kleurden. Van trofeeën, medailles, shirts van legendarische voetbalhelden als Garrincha, Lionel Messi, Eusébio, David Beckham, Jean-Marie Pfaff, Zinedine Zidane, Raúl, Roberto Baggio en Cristiano Ronaldo, de eerste voetbal, historische tenues van oa Pelé, Cruijff, Beckenbauer en Maradona, tot zelfs de voetbalschoenen van Ronaldinho en Lilian Thuram.

"Het interessante multimedialuik maakt van ‘Goal! The Football Experience’ een zeer actieve expo en ervaringsgerichte beleving voor de bezoekers. Ze worden niet enkel ondergedompeld in de historiek van het voetbal, maar kunnen bijvoorbeeld ook hun eigen “dream team” samenstellen en dit sterrenelftal het laten opnemen tegen de computer", zegt organisator Kris Bloemen van Benelive.

Extra Belgisch luik, ‘Fun Zone’ en themacafé
Speciaal voor de doortocht van ‘Goal! The Football Experience’ in België, wordt er ook een uitgebreid Belgisch luik aan deze internationale expo toegevoegd. Sportieve bezoekers mogen zich ook verheugen op uitdagende voetbalattracties in de extra ‘Fun Zone’. Na afloop van de expo, kan u in het gezellige themacafé ook terecht voor een hapje en een drankje. Red Flame Imke Courtois, ex-Rode Duivel Gilles De Bilde en Liverpool-keeper Simon Mignolet bevestigden reeds hun medewerking aan de expo en zullen het gezicht zijn voor enkele activiteiten en events die rond ‘Goal! The Football Experience’ gepland worden.

"Mechelen is een echte sportstad. Binnen- en buitensportinfrastructuur wordt vernieuwd. Sportverenigingen krijgen de nodige ondersteuning en steeds meer sportevenementen kiezen Mechelen als uitvalsbasis. Mechelen is een echte voetbalstad, met een ploeg in eerste klasse, naast vele andere volwassen- en jeugdploegen op alle niveaus van de competitie. Ik ben als schepen van Sport zeer verheugd dat de organisatoren van de expo 'Goal! The Football Experience' voor Mechelen kiezen en zo Mechelen als sportstad mee op de kaart zetten," geeft Schepen van Sport Walter Schroons aan.

‘Goal! The Football Experience’ van 15 februari tot en met 30 april 2017 in de Nekkerhal te Mechelen. Tickets & info: www.goal-belgium.be.