Jenna Coleman vervolledigt line-up van FACTS

facts

De Britse actrice Jenna Coleman is waarschijnlijk het best bekend als Clara Oswald in de sci-fiserie Doctor Who en als Queen Victoria in het historische drama Victoria.

Zonder haar eerste stappen in de film- en tv-wereld te minimaliseren, mogen we zeggen dat Jenna Coleman grote en snelle ontwikkelingen heeft doorgemaakt in haar carrière. Ze maakte haar acteerdebuut in de gevestigde soap Emmerdale van 2005 tot 2009, waarna ze de kleinere rol van Connie in de Marvel-film Captain America: The First Avenger (2011) scoorde.

De volgende stap van Jenna Coleman was wellicht haar grootste: de hoofdrol als de gezel van de Elfde en de Twaalfde Doctor in de Britse hitserie Doctor Who (2012-2015). Deze jonge en getalenteerde actrice wist zonder problemen gelijke tred te houden met figuurlijke krachtpatsers Matt Smith en Peter Capaldi, waardoor ze met schijnbaar gemak haar geheel eigen stempel zette op de seizoenen waarin ze meespeelde.

Meer recent werd Jenna Coleman terecht de rol van Queen Victoria toegewezen in het historische drama Victoria (2016-nu), een verhaal over de koningin van Groot-Brittannië die op haar 18e de kroon op het hoofd kreeg. Jenna Coleman is fantastisch als de koppige en mondige Victoria. Je zou kunnen zeggen dat van alle edelstenen in de kroonjuwelen, Jenna Coleman nog het felst van al schittert. 

(Eerder bericht:)

Harry Potters Weasley-tweeling is klaar om FACTS op te schudden. Slechts één blik is genoeg om deze twee schavuiten te herkennen als hun alter-ego’s Fred en George Weasley (NL: Wemel) van de Harry Potter-films.

James en Oliver Phelps hebben die rollen behouden van de eerste tot de laatste Harry Potter-film en elke seconde in die rol deed ons beseffen dat ze perfect gecast waren.
Telkens als je deze identieke tweeling ontmoet, heb je constant het gevoel dat ze vroeg of laat 'Mischief Managed' gaan fluisteren. Zowel als hun Harry Potter-personages als naast de set zijn ze simpelweg fantastisch sympathiek en rad van tong. Met andere woorden: ze zijn echte publiekslievelingen. Fun fact: in 2000, op hun 14e, skipten de twee broers hun examens om de open audities voor de Harry Potter-films bij te wonen. Het duo ademde dus al heel wat Weasley-kenmerken nog voor ze ook maar de rol te pakken hadden.

Dus, laten we eens zien of ze van FACTS hun eigen Weasley Wizard Wheezes Shop maken! 

Wil je deze geweldige acteurs ontmoeten? Kom dan zeker naar FACTS op 21 en 22 oktober, in Flanders Expo, Gent! James en Oliver zullen op beide dagen beschikbaar zijn voor signeersessies, fotoshootsessies en panels. 

(Eerder bericht:)

The Walt Disney Company, Marvel, Kinepolis en FACTS slaan de handen in elkaar om de nationale avant-première van Thor: Ragnarok op FACTS te organiseren. Deze vertoning is een unicum.

Voor het eerst vindt zo’n exclusieve screening plaats op een Belgische Comic Con in plaats van in de reguliere cinemazalen, waar de film vanaf 25 oktober op de affiche zal staan. Op FACTS zal de film reeds uitzonderlijk op zaterdag 21 en zondag 22 oktober te zien zijn in een pop-upcinema van Kinepolis.

“Op die manier willen we deze nieuwe Marvel-film de spectaculaire intrede geven die hij verdient”, aldus Serge Van Eyck, General Manager Walt Disney Studios Motion Pictures, de filmdistributeur van onder andere Marvel-titels zoals The Avengers, Iron Manen Guardians of the Galaxy.

“Thor: Ragnarok heeft al van bij de eerste vermelding heel wat fans zéér enthousiast gemaakt en dat gevoel groeide met elke trailer. Met het debuut van enkele comicpersonages in dit filmuniversum, de sterke acteerprestaties én de bijzondere setting zijn we ervan overtuigd dat deze voorstelling een unieke ervaring wordt. Bovendien denken we dat FACTS, als Belgiës grootste conventie voor Marvel-fans, hiervoor de ideale locatie is.”

Bij deze exclusieve filmvoorstelling zal ook Hollywood-acteur Karl Urban de gasten verwelkomen en Thor: Ragnarok inleiden. Hij is in de prent te bewonderen als het personage ‘Skurge’ en is verder het hele weekend lang te gast op FACTS. In de film schitteren eveneens de personages Thor (Chris Hemsworth), Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) en Hulk (Mark Ruffalo).

“We vinden het als grote Marvel-fanaten én als organisatoren van FACTS echt geweldig dat we dit spektakel naar de fans kunnen brengen”, zegt FACTS-woordvoerder Anthony Audenaerd. “We doen er elke editie alles aan om zo veel mogelijk fans de beste tijd van hun leven te geven, maar deze actie is toch de kers op de taart.”

De pop-upcinema van Kinepolis opent de deuren op 21 en 22 oktober in de Flanders Expo-hallen, voor twee exclusieve vertoningen van ‘Thor: Ragnarok’. “We wilden meteen meewerken aan dit succesverhaal”, aldus Tom Dhaenens, Product Manager bij Kinepolis. “300 genodigden per dag zullen de film in avant-première zien op een locatie die Marvel ademt. Het wordt een unieke filmervaring voor alle 600 kijklustigen!”

Nog meer goed nieuws! Enkele FACTS-bezoekers kunnen, middels een wedstrijd tijdens het evenement zelf, nog tickets bemachtigen voor één van de twee avant-premières. Wie kans wil maken om erbij te zijn, zal zich dus op zaterdag 21 en zondag 22 oktober naar Flanders Expo in Gent moeten reppen.

(Eerder bericht:)

Regisseur en mede-oprichter van Nacht van de Wansmaak Jan Verheyen duikt voor FACTS met genoegen nog één keer in de riolen van de filmindustrie, waaruit hij de meest hilarisch slechte fantasy-, superhelden- en sciencefictionfilms opdiept.

Die presenteert hij in de eenmalige spin-offvoorstelling ‘Helden van de Wansmaak’.

Allereerst: een korte introductie tot Nacht van de Wansmaak. In dat cultfilmevenement, dat van 1990 tot 2014 menig filmliefhebber kon plezieren, plaatsten filmkenners Jan Verheyen en Jan Doense de absolute dieptepunten van de filmgeschiedenis op een voetstuk. Op meesterlijke wijze vond en presenteerde het duo als hun respectievelijke alter-ego’s Max Rockatansky en Mr. Horror vergeten filmfragmenten die zo hilarisch slecht waren dat ze op een of andere manier weer goed werden.

De Belgisch-Nederlandse cultfilmreeks Nacht van de Wansmaak focuste zich voor een groot deel op horror en de filmindustrie in een brede zin. Deze FACTS-versie, tot Helden van de Wansmaak gedoopt, concentreert zich voornamelijk op fantasy, superhelden en sciencefiction. Het is dus géén officiële comeback, maar deze show draagt wel hetzelfde – ahem – ‘kwaliteitslabel’.

“Voor FACTS heb ik gegrasduind in de bizarre science-fiction- & fantasy-releases uit de jaren ’60 tot ’80. Daarmee hoop ik menig Marvel-liefhebber de mond te doen openvallen met van de pot gerukte en terecht vergeten knullige superhelden als Inframan en Supersonic Man. De fans van ‘Star Wars’ zullen zich allicht op hun lichtsabel storten bij het aanschouwen van de bordkartonnen charme van Starcrash en Message from Space. En dan zwijg ik nog over De Gehandicapte Kung-Fu Doders en de Mad Doctor of Blood Island. Echt waar: je moet het zien om het niet te geloven !” – Jan Verheyen

Mis deze unieke show niet en kom mee genieten op FACTS October 2017 in Flanders Expo Gent! De shows van Helden van de Wansmaak vinden plaats op zaterdag 21 én zondag 22 oktober.

(Eerder bericht:)

Met Karl Urban haalt FACTS een grote Hollywoodster naar België. Hij schitterde al in meerdere grote blockbusterfilms en is ook op het kleine scherm een herkenbaar figuur, onder meer door terugkerende rollen in iconische series als Xena en Hercules.

Om maar een paar cases te noemen in de filmindustrie: Karl Urban gaf gestalte aan Judge Dredd in de film Dredd (2012), de bekende comic-held. Fans van Star Trek zullen deze acteur dan weer vooral kennen als het personage Dr. Leonard "Bones" McCoy. Karl Urban nam die hoofdrol op zich in de meest recente avonturen van de sciencefictionserie, namelijk in Star Trek: The Future Begins (2009), Star Trek: Into Darkness(2013) en Star Trek: Beyond (2016).

In The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) en Return of the King (2003), de laatste twee films in de Peter Jackson-trilogie, gaf Karl Urban het beste van zichzelf als Éomer, de Rohan-ridder op het gepantserde paard.

Nog meer topprestaties van Karl Urban: Necromonger Commander Vaako in TheChronicles of Riddick (2004) en diens vervolg Riddick (2013), John Grimm in de film Doom (2005), Munder in de horrorprent Ghost Ship (2002) en nog veel meer. Dichter bij huis, in zekere zin, was Karl Urban ook Vincent Stevens in The Loft (2014), de Amerikaanse versie van de Belgische film door Erik Van Looy.

Wat de tv-series betreft: daarvoor kunnen we de iconische 90's-series Xena: Warrior Princess en Hercules: The Legendary Journeys belichten, waarin Karl Urban de terugkerende personages Julius Caesar en Cupido speelde.

FACTS is enorm trots om deze geweldige acteur te mogen verwelkomen op FACTS 2017, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober, in Flanders Expo, Gent. Karl Urban zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen.

(Eerder bericht:)

Met Brent Spiner verwelkomt FACTS een sci-fi-legende op zijn volgende herfsteditie, op 21 en 22 oktober, in Flanders Expo Gent. Met iconische rollen als - onder andere - Data in Star Trek, Dr. Okun in Independence Day en de mysterieuze Sidney in Outcast, zette hij zijn stempel stevig op het genre.

En nu is hij klaar voor zijn Belgische fans. Hoewel hij al ruim 40 jaar acteerprestaties op de teller heeft staan, wordt Brent Spiner doorgaans in één adem genoemd met zijn meest populaire rol: ‘Data van Star Trek‘. Sciencefictionfans bejubelen hem vandaag nog steeds voor die rol, die hij van 1987 tot 2002 onder handen nam, een appreciatie die ongetwijfeld een nieuw hoogtepunt kende bij de 50e verjaardag van de serie in 2016.

Een andere memorabele rol van Brent Spiner is die van Dr. Brackish Okun in Independence Day (1996) en het recente vervolg Independence Day: Resurgence (2016). Verder is hij ook te zien als de ijzingwekkende Sidney in de horrorserie Outcast, gebaseerd op de comicreeks van Robert Kirkman, eveneens de man achter The Walking Dead. Outcast is in Vlaanderen te bekijken op FOX.

FACTS is bijzonder trots om deze fantastische acteur te mogen verwelkomen in Flanders Expo Gent, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017. Brent Spiner zal beschikbaar zijn voor panels, handtekeningsessies en fotoshootsessies op beide dagen. Tickets & Info: www.facts.be.

Update:

Het Gentse gamebedrijf Kayzr organiseert samen met de Belgische Comic Con FACTS een ongezien Belgisch eSports-evenement, een competitie voor gamers. Op de oktobereditie van FACTS zullen gamefans kunnen genieten van een 1.200 m² grote eSports-arena en kans maken op de grootste Belgische prijzenpot ooit gegeven door een Belgische organisatie voor lokale spelers.

In deze ‘Kayzr League’ nemen teams van gamers het tegen elkaar op in de tactische shooter Counter-Strike en in de auto-voetbalgame Rocket League, waarbij ze kans maken op een deel van de enorme prijzenpot van €6.400 en een ticket voor een spectaculair, nog aan te kondigen ‘mystery event’. De deelnemerspoule bestaat voornamelijk uit niet-professionele Belgische gamers, vaak met de ambitie om hogerop te raken in deze nieuwe en spannende wereld.

“We willen met dit evenement de doorbraak van eSports (competitief gamen, red.) in België een stevige duw in de rug geven”, aldus Davy De Groote, eSports-marketeer van Kayzr. “Competitiegamen is vandaag al een heuse sport die wereldwijd 385 miljoen kijkers aantrekt, waarvan ongeveer de helft zeer regelmatige kijkers. Analisten beweren dat in 2020 het aantal regelmatige kijkers met 50% gestegen zal zijn. Bovendien is de prijzenpot vaak hoog genoeg om van de winnaars miljonairs te maken. Als België niet achterop wil hinken, doet het er dus goed aan om zo snel mogelijk mee op de wagen springen.”

De deelnemende teams moeten eerst voorbij een reeks kwalificatietoernooien via het eSports-platform van Kayzr. In de laatste fase nemen zes teams het tegen elkaar op in twee seizoenen van telkens vier weken. Elk seizoen heeft een eigen finale, waarvan de eerste zal plaatsvinden op de oktobereditie van partner FACTS, in Flanders Expo Gent.

Dat FACTS, het halfjaarlijkse fantasy- en scifi-evenement, mee zijn schouders onder het project zet, doet beide partijen popelen. “FACTS wil stevig inzetten op videogames in al zijn facetten”, verklaart Anthony Audenaerd, marketing- en persverantwoordelijke van FACTS. “We ontvangen jaarlijks 75.000 bezoekers en ze zijn nagenoeg allemaal dol op de gamecultuur, dus dat wordt een feest. FACTS zal een volledige gaminghal vullen met de nieuwste videogamereleases, de grootste gamebedrijven en nieuwe en nostalgische game-ervaringen, maar zo’n groots eSports-evenement is toch de kers op een al heerlijke taart.”

De herfsteditie van FACTS vindt plaats op 21 en 22 oktober 2017 in Flanders Expo, Gent. Voor meer info: www.facts.be en www.kayzr.com/kayzr-league.

Tag: