Clouseau danst ... en feest ... en swingt ...

clouseau

Clouseau in het Sportpaleis betekent sowieso Feest met een hoofdletter. Dankzij een perfect uitgekiende lichtshow met 3D-allures, duizenden oplichtende armbandjes in het publiek en Koen en Kris die volledig de kaart van het dansen en swingen kozen voor deze editie werd het zelfs een FEEST in volledige kapitalen!

Al van bij aanvang benadrukt Koen dat ze zich echte gelukzakken voelen om weer in het Sportpaleis te mogen staan, en bedanken ze hun publiek dat ze nog altijd naar Clouseau komen kijken. Trouwens, wie nog niet deel uitmaakte van het Clouseaupubliek op 9 of 10 december kan nog altijd terecht op zaterdag 7 januari 2017 voor deze show "Clouseau danst"; er zijn nog kaarten verkrijgbaar (meer info, zie onderaan).

Nadat Koen en Kris al verbaasden met enkele ingestudeerde danspasjes tijdens 'Zin om te bewegen', vielen de monden nog verder open bij 'Nobelprijs' toen duizenden armbandjes voor het eerst oplichten en een rode gloed doorheen de zaal lieten schijnen. Dit gadget was een schot in de roos, en werd tijdens deze show optimaal gebruikt. Niet constant, maar op gepaste momenten, en de trukendoos werd niet onmiddellijk helemaal opengegooid. Naarmate de show verliep kwamen er nieuwe kleurtjes, extra geflikker of zelfs de mogelijkheid om verschillende delen van de zaal andere kleuren te geven.

Opmerkelijk veel nieuwe songs uit "Clouseau danst" in deze setlist, maar gelukkig ook aandacht voor pareltjes van weleer die maar zelden meer op de setlijst stonden, zoals 'keer op keer', 'Voorbij' en 'Cara Lucia'. Ook hun eerste single in 1987 'Brandweer' passeert de revue, die ons eraan herinnert dat Clouseau volgend jaar al 30 jaar op de planken staat!
Vooral veel uptempo nummers zodat er zeker voldoende aanleiding was om te dansen. Ook Koen en Kris schudden de nodige choreografieën uit hun mouw (of eerder benen), en werden hierbij bijgestaan door enkele dansers. Dit toonde zowel aan dat de pasjes ingestudeerd waren, vermits ze synchroon verliepen, maar eveneens dat het niveau van Kris en Koen duidelijk niet goed genoeg was om een deelname aan So you think you can dance te overwegen ...
Het publiek smulde echter van deze extra's op het podium en werd daarin nog opgehitst toen de broers Wauters een dance battle hielden. 

In het eerste deel mocht ook een gast opdraven: Clouseau leerde Gers Pardoel kennen tijdens de opnames voor Liefde voor muziek 2017 in Mallorca en nodigden hem uit om eerst samen 'Bagagedrager' te brengen, gevolgd door Gers solo met 'Louise' (zijn eigen hitsingle, niet die van Clouseau).

In het tweede deel komt de catwalk tot leven. Het kleine podium aan het einde ervan fungeert als as waarrond de catwalk tot 360 graden kan draaien en Koen bijgevolg tot bijna achteraan in het Sportpaleis geraakt. Naast dit enkele moment dat hij voor je neus opduikt, is er gelukkig gedurende de hele show een zeer groot videoscherm in gebruik waardoor zelfs de achterste rijen geen enkel detail van deze show moet missen.

Wie tijdens deze show niet gedanst heeft, heeft het aan zichzelf te danken: alle registers werden opengetrokken om het publiek te plezieren. Dat was ook duidelijk te merken aan de talrijke positieve reacties achteraf.

Setlist:
Deel 1:

Droomscenario - Geluk - Zin om te bewegen - Proefcontract - Nobelprijs - Keer op keer - Voorbij - Cara Lucia - Hier bij jou - Brandweer - Wispelturig - Bagagedrager (met Gers Pardoel) - Louise (Gers Pardoel solo) - Laatste keer - Ik jij hij of zij - Lustobject - Zij is van mij - Geef het op.

Deel 2:
Honger - Dansen - Altijd heb ik je lief - Gek op jou - Adem - Vogel voor de kat - Shaken en grooven - De perfectie - Vanbinnen - Domino - Oh ja - oogcontact - Vonken en vuur - De tegenpartij - En dans.

Bis:
Tijd om te leven - Anne - Daar gaat ze

Clouseau danst, Sportpaleis, 7 januari 2017 om 20.30 uur. Kaarten kosten € 24,00 (staanplaats balkon), € 30,00 (staanplaats middenplein), € 34,00 (zitplaats balkon), € 44,00 (zitplaats 2de cat. tribune en rolstoelplaats) en € 49,00 (zitplaats 1ste cat. tribune) en zijn verkrijgbaar via Tele Ticket Service 070 345 345 (max. € 0,30/min), vanuit Nederland: 0900 45 000 45 (€ 0,45/min), www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be.