Cirque Du Soleil nu in Brussel met TOTEM

totem

Sinds de aankondiging van de komst van Cirque du Soleil naar Brussel met hun nieuwste show TOTEM, vliegen de tickets de deur uit. Cirque heeft dan ook besloten langer in Brussel te blijven.

De iconische Grand Chapiteau zal van 31/08 tot en met 29/10 opgesteld staan op de Heizel in Brussel (op de parking tegenover Paleis 12). Hierdoor blijft Cirque bijna drie weken langer dan gepland. Dit zal ook meteen de enige verlenging zijn! Na Brussel reist de voorstelling door naar Madrid.

Recensie Jongerenplaneet:
Wie vertrouwd is met het concept van Cirque Du Soleil wordt niet teleurgesteld in Totem. Een aantal adembenemende acts zijn opnieuw verpakt in een mooi uitgebeeld verhaal, waarbij show, inkleding, kostuums en muziek tot in de puntjes verzorgd zijn en perfect passen in het gehele concept.

Totem vertelt de fascinerende reis van de menselijke soort van oorspronkelijke amfibie tot z’n ultieme wens om te vliegen. De hoofdpersonages hierin zijn De Speurder, De Wetenschapper, De Indiaanse Danser, De Kristallen Man, Valentino en Clown Misha. Ze gunnen je niet alleen even adempauze tussen de spannende acts, maar leiden ook de aandacht van het middenplein af tijdens de ombouw ertussen. Zo verliest de show nooit zijn dynamiek en blijf je constant meegezogen worden in het verhaal.

De circusacts zelf variëren van het rijden op éénwielers, acrobatentoeren aan ringen of trapeze, hoepeldansers, rolschaatsen en Russische stang ...

Eveneens een belangrijke rode draad doorheen dit verhaal is de muziek. Met veel ritmische en opzwepende melodieën eist de muziek een centrale rol op. Ook het decor vormt een wezenlijk element. Naast de centrale cirkel valt vooral het hellend vlak erachter op: voortdurend voorzien van projectiebeelden die beweging oproepen. Technisch is het ook een vernuft: een catwalk die uitschuift, een brug vormt, de basis is om de bewegingen van een speedboot of vliegtuig te simuleren ... een krachtig element dat in de show past.

Cirque Du Soleil slaagt voor de zoveelste keer erin om een totaalproject af te leveren waarbij alles bij elkaar past en klopt om je een fantastisch spektakel te bezorgen! 

(Eerder bericht:)

Cirque du Soleil brengt in september de magie opnieuw naar Brussel, met haar recentste, ontzagwekkende productie: TOTEM. Mis deze show niet; bestel nu al je tickets om zeker te zijn van de beste plaatsen.

Vanaf 31 augustus 2017 wordt het publiek onder de iconische, zeer herkenbare Grand Chapiteau op Brussels Expo uitgenodigd om te ontsnappen en te genieten van een boeiende, acrobatische reis door de evolutie van de mensheid. Rijk aan kleuren en vol visuele verrassingen, verrast TOTEM een publiek van alle leeftijden, met de vele acrobatische disciplines, die de aandacht vestigen op de eindeloze mogelijkheden van het menselijke lichaam en geest. Tickets voor de Brusselse show van TOTEM zijn nu beschikbaar via www.cirquedusoleil.com/totem.

Over Totem – geschreven en geregisseerd door Robert Lepage
Sinds de wereldpremière in 2010, raakten meer dan 4,8 miljoen toeschouwers geraakt door de intimiteit en de schoonheid van TOTEM (winnaar van de New York Drama Desk Awards voor Unique Theatrical Experience in 2013). Met een cast van 46 acteurs, circusartiesten, muzikanten en zangers, vestigt TOTEM de aandacht op een verzameling van spectaculaire, acrobatische toeren, doorheen een reeks van komedie en ontroerend theater en met baanbrekende digitale effecten.

Bekijk de trailer:

Citaten:
“Een zeer sterke en prikkelende show. TOTEM brengt je in vervoering.”–The New York Times
“Een ontroerende viering van puur menselijke verworvenheden en publiekswaardering. Daarom houden we zo van Cirque du Soleil, nu en in de toekomst.”– Los Angeles Times
“Spectaculair, kunstig. Adembenemend en heerlijk merkwaardig.” - The Toronto Star
“TOTEM is visueel verrukkelijk.”-The Boston Globe
“TOTEM is wonderlijk en bekoorlijk -de leukste productie van Cirque du Soleil sinds lange tijd.”-The San Francisco Chronicle
“Cirque bereikt nieuwe hoogten met de opkomst van de mens.”-The Evening Standard

Ergens tussen wetenschap en legende en doorspekt met inheemse scheppingsverhalen, volgt TOTEM de fascinerende reis van de menselijke soort: van oorspronkelijke amfibie tot z’n ultieme wens om te vliegen. Met een acrobatische voorstelling van het evolutieverhaal, verkent TOTEM de banden van de mens met andere soorten op onze planeet, zijn dromen en zijn oneindige mogelijkheden.

Bekijk hier een interview met regisseur Robert Lepage over het concept:

Voor meer informatie: www.cirquedusoleil.com/totem

Over Cirque du Soleil 
TOTEM is de28ste originele productie van Cirque du Soleil sinds 1984, en de veertiende show onder de ‘Grand Chapiteau’ oftewel ‘Big Top’. Cirque du Soleil verbaasde al meer dan 160 miljoen bezoekers in meer dan 400 steden op 6 continenten. Het bedrijf telt zo’n 4.000 medewerkers, waaronder 1.300 artiesten, afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen.

Voor meer informatie over Cirque du Soleil kan je terecht op de website www.cirquedusoleil.com
Voor meer info over de ONE DROP Foundation: www.onedrop.org.